Van'ın caddeleri ışıl ışıl…

Van'da her yıl Mart ayı ile birlikte İranlı turistlerin yoğunluğu fırsat bilinerek kentin caddelerinde yapılan ışıklandırma çalışmaları başladı. Beşyol mevkii başta olmak üzere, İskele, Cumhuriyet, Kazım Karabekir ve Sıhke Caddeleri'nde yapılan ışıklandırmalarla, kentin imajı değişti.

Van'ın caddeleri ışıl ışıl…

        Van'da Shopping Fest kapsamında kentin birçok caddesinde ışıklandırma çalışmaları başladı. Farklı şekil ve desenlerin verildiği ışıklandırma çalışmaları ile ışıl ışıl bir görüntü oluşurken, İranlı turistlerin de yavaş yavaş kente geldiği gözleniyor.
Van Shopping Fest (Van Alışveriş Festivali) programı çerçevesinde yerel yönetimler de kentin her köşesinde bahar temizliği yapıyor. Caddeler de en küçük çöp kalmazken, esnaflarla yapılan görüşmelerde turistlere iyi davranılması isteniyor.
Öte yandan Van Valisi Murat Zorluoğlu da Van Shopping Fest programı çerçevesinde yaptığı toplantıda İranlı turistlerin kente ekonomik ve turizm açısından sunduğu katkıyı konuştu.


      Vali Zorluoğlu, 2017 yılında Van'da sadece İran'dan yarım milyon turistin geldiğini belirterek, bu sayının 2018 yılında artacağına inandığını ifade etti.
        Öte yandan Van Shopping Fest Alışveriş Festivali yarın yapılacak olan kortej yürüyüşüyle start alacak. 2017 yılının Mart ve Nisan aylarında Van'ı yaklaşık 150 bin yerli ve 110 bin yabancı turist ziyaret etmişti.
Söz konusu festival kapsamında, 5 Nisan'a kadar, sokak gösterileri, konserler, havai fişek gösterileri ve bazı sürpriz programların olacağı belirtiliyor.

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2018, 07:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER