'Van'ın sorunlarını raporlaştırdık'

Hür Dava Partisi (Hüda Par) Van İl Başkan Yardımcısı Faruk Tasan, Van'da birçok sorunun ilk olarak kendi partileri tarafından rapor haline getirilip, yetkililere iletildiğini, bunların bir kısmının yavaş yavaş çözülmeye başlandığını belirtti. Tasan, Van'ın sorunlarının batıdaki birçok ile oranla daha fazla olduğunu anlattı.

'Van'ın sorunlarını raporlaştırdık'

    Hür Dava Partisi (Hüda Par) Van İl Başkan Yardımcısı Faruk Tasan, kentin sorunlarının ilk olarak partileri tarafından raporlaştırıldığını belirterek, "Çevre yolu ve sahil yolunun tamamlanması gerektiğinden, arıtma tesisinen yenilenmesi ve İskele Caddesi'nin çift şerit olması gerektiğine kadar, işsizliğin önlenmesi gerektiği, kente yeni stadyum yapılmasına kadar her konuda bu şehrin acil, orta ve uzun vadede çözülmesi gereken sorunlarını raporlaştırdık. Bu sorunların bizim partilerimiz tarafından rapor haline getirilip yetkililere ulaştırılmasının ardından, özellikle son zamanlarda bazı sorunların çözüm noktasında yavaş yavaş çözülmeye başlandığını görüyoruz” dedi.
     Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu'nun son zamanlarda verdiği müjdelerin kendilerini sevindirdiğini anlatan Tasan, “Özalp yolu üzerindeki çöplükten yapılacak olan proje ile enerji elde edilecek olması, stadyumun yapılacak olması, çevre yolunun tamamlanması konusunda somut adımların atılması, İskele Cadddesi'nin çift şerit olması, arıtma tesisinin tam kapasite ile çalışmasının önünün açılması, ilimize yeni köprülü kavşakların yapılacak olması gibi müjdeler sevindirici. İnşallah bu söylemler, yakın süre içinde eyleme dönüşür" dedi.
    İkinisan Caddesi'nin ışıklandırılmasının sevindirici olduğunu, ancak bunu, öncelikli bir çalışma olarak görmediklerini söyleyen Faruk Tasan, "Önümüze bir dosya bırakmalıyız. Çalışmaları öncelik sırasına göre yapmalıyız. İkinisan Caddesi güzel oldu, ama keşke öncelik sırasına göre İskele Caddesi'ne el atılmış olsaydı. Çünkü dünyanın en uzun ikinci caddesi olan ve ülkemizin de en uzun caddesi olarak bilinen İskele Caddesi tek şeride hapsedildi ve bu caddenin gelişmesi resmen engellendi. Şimdi bu caddenin genişletilmesi, bir iki bölgeye yapılacak olan köprülü kavşakla birlikte çift şerit olması gerekir. Şimdi tutup bu haliyle bu caddeyi çift şerit yaparsanız, çözüm olmaz. Mutlaka genişletilmesi ve çok güzel bir konuma getirilmesi lazım" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2018, 09:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER