Van Kahvaltısı, ulusal TV'lerde...

Kendine has ayrı ayrı lezzetlerinin olduğu ve birbirinden farklı ürünleri ile adından sıkça söz ettiren Van Kahvaltısı, dillere konu olmaya devam ediyor.

Van Kahvaltısı, ulusal TV'lerde...

   Yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan ve kente gelen her kesimin mutlaka uğradığı Kahvaltıcılar Sokağı, geçtiğimiz hafta yine önemli isimleri ağırladı.
   Ulusal yayın yaban birçok TV spikerleri, program sunucuları, belgesel yapımcıları, Sütçü Kenan'a uğrayarak, kahvaltı hakkında röportajlar yaptı.
    Bu muhteşem ilgi karşısında hayranlığını dile getiren Sütçü Kenan, Van kahvaltısının damak tadı bakımından artık vazgeçilmez olduğuna değinerek, kahvaltının markalaşma yolunda edim adımlarla yürüdüğünü söyledi.
    Zenginliği ve tadı ile aklınızı başınızdan alacak bir kahvaltıyı konu edinmek, ürünleri hakkında bilgi almak, geçmişten günümüze gelen kahvaltı kültürünün hikayesini, tarihçesini, serüvenini konu edinmek amacıyla Sütçü Kenan ile söyleşi yapan ulusal televizyon kanalları, kendilerine gösterilen ilgi ve alakadan dolayı da bir hayli memnun kaldılar.

    "Van kahvaltısı artık bir efsane"
     "Yiyeceklerinin tamamen doğal olması onu en zengin kılan özelliğidir. O artık bir efsane olma yolundadır" diyen Sütçü Kenan, "Van kahvaltısı artık dünya mutfağında özgün bir yer almıştır. Aynı tat, aynı lezzet günümüze kadar hiç değişmeden süregelmiştir. Van kahvaltısı ile gurur duyuyoruz. Geniş mutfak kültürümüzde kahvaltının yeri çok farklıdır. Van kahvaltısının adını duyan insanlar, bu tada bakmak için kilometrelerce yol kat ediyor. Van'a gelen ziyaretçiler bu enfes kahvaltıyı yapmadan dönmüyor. Van kahvaltısı artık popüler bir hal aldı. Bunun yanı sıra kahvaltı artık bu ilde bir iş kolu haline de döndü. Binlerce insan bu sektörde ekmek sahibi oluyor. İstihdam yönünde de çok iyi bir noktaya gelmiş durumdadır. Ulusal televizyon kanallarının, gazetelerin, dergilerin, radyoların bizi dile getirmesi, kahvaltımızı tanıtması, bize yer vermeleri memnuniyet verici. Bizler de bu özgüye layık olmaya çalışıyoruz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2017, 08:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER