Van Kapıköy sorunu Meclis'e taşındı

24 Mart 2020 tarihinde Koronavirüs tedbirleri kapsamında araç ve yaya geçişlerine kapatılan Van Kapıköy Sınır Kapısı’nın kapalı kalması kentteki birçok esnafı olumsuz etkilerken, Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekili Cavit Arı, bütçe görüşmelerinde söz konusu kapının açılması gerektiğini belirtti.

Van Kapıköy sorunu Meclis'e taşındı

   TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekili Cavit Arı, günlük yaklaşık 500 İranlının Van’a giriş yaptığı ve Van için önemli bir öneme sahip olan Kapıköy Sınır Kapısı’nın neden kapalı olduğunu Gümrük ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a sordu.

   24 Mart'ta koronavirüs tedbirleri kapsamında araç ve yaya geçişlerine kapatılan Türkiye'nin İran'a açılan Saray ilçesindeki Kapıköy Gümrük Kapısı’nın biran önce açılması gerektiğini vurgulayan Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekili Cavit Arı, Kapıköy Sınır Kapısı’nın turizm ve ticaret anlamında ciddi bir potansiyel taşıdığını ifade etti.

 

    “ÜLKEDE BELKİ DE KAPALI OLAN TEK KAPI, VAN KAPIKÖYDÜR”

   Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekili Cavit Arı bütçe görüşmelerinde yaptığı açıklamada, “Türkiye’de belki de tek kapalı olan sınır kapısı, Van Kapıköy Sınır Kapısı’dır. Buradan günlük yaklaşık 500 İranlının Türkiye’ye, Van’a giriş yaptığı ve böylelikle de Van’ın gerek turizm gerekse ticaret anlamında ciddi bir potansiyel taşıdığı ifade edilmektedir. Şimdi ise sadece Türkiye’nin başka illerinden gelen İranlı turistlerin çıkış kapısı olarak kullandığı ifade edilmektedir. Van halkı, Van esnafı bu kapının İranlıların girişine ne zaman açılacağını merak etmektedir. Bu konuda Vanlılara bir müjde anlamında sizden somut bir cevap bekliyoruz” dedi.

 

    “KAPIKÖY, VAN ESNAFI İÇİN BÜYÜK ÖNEM ARZ EDİYOR”

   Türkiye'nin İran'a açılan Saray ilçesindeki Kapıköy Gümrük Kapısı’nın kent esnafı için büyük bir öneme sahip olduğunu söyleyen CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu ise, Van’ın sorunlarını sürekli milletvekilleriyle gerek mecliste, gerek grup toplantılarında sürekli gündeme getirdiklerini belirtti.

Kurukcuk, “24 Mart'ta koronavirüs tedbirleri kapsamında araç ve yaya geçişlerine kapatılan Türkiye'nin İran'a açılan Saray ilçesindeki Kapıköy Gümrük Kapısı Van ve Van esnafı için büyük bir öneme sahiptir. Kapının kapalı olmasından dolayı Van esnafımız zor günler geçiriyor. Diğer illerde sınır kapıları açıkken, Van’da sınır kapısının kapalı olmasına anlam veremiyoruz. Tüm tedbirler alınarak Kapıköy Sınır Kapısı’nın biran önce açılması elzemdir. Van’da maalesef ekonomi durma noktasına gelmiştir. Esnaflar kiralarını, ödemelerini, giderlerini karşılayamıyor. Van için önemli bir potansiyele sahip olan Kapıköy’ün açılmasını talep ediyoruz. Van Milletvekilimiz olmasa dahi sürekli diğer illerdeki vekillerimizle Van’ın sorunlarını gerek mecliste, gerekse grup toplantılarında gündeme getiriyoruz. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda da Antalya Milletvekilimiz Cavit Arı, Van Kapıköy Sınır Kapısı’nı gündeme getirerek, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a bizzat neden kapalı olduğunu sormuştur. İnşallah Kapıköy Sınır Kapısı biran önce açılır diye ümit ediyoruz” ifadelerini kullandı.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2020, 09:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29