Van Kartalspor genç kadrosuyla hazır...

Van Kartalspor’da hedef, Van 1. Amatör kümeye yükselmek, orada kalıcı olmak, genç yetenekleri il ve ülke futboluna kazandırmak olarak belirlendi.

Van Kartalspor genç kadrosuyla hazır...

          Van’da 1. ve 2. Amatör kümede mücadele eden takım sayısı son yıllarda azalmaya başladı. Bunun en büyük nedenleri maddi sıkıntı ve yeterli tesislerin olmaması gösterildi. Bugün bakıldığında nüfusu 1.2 milyonu geçen Van’da Amatör takım sayısının yeterli olmadığı gündemdeki yerini koruyor.
  Amatör takım sayılarının azalması Van’da futbolcu yetişmemesine de etkisi büyük oluyor. Geçmişte Vanspor ve birçok profesyonel takımda forma giyen eski futbolcular bir araya gelerek bunun önüne geçmek Van’daki yetenekli gençleri il ve ülke futboluna kazandırmak için Kartalspor’u kurdu.

 


Van 2. Amatör kümede futbol hayatına başlayacak olan Kartalspor’da hedef Van 1. Amatör kümeye yükselmek orada kalıcı olmak genç yetenekleri kazanmak.
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Kartalspor Kulüp Başkanı Kenan Çakı, "Kartalspor’u kurmamızdaki tek sebep Vandaki gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak. Sporla buluşturmak ve yetenekli olanları futbol hayatına kazandırmaktır. Bu oluşumda Vanspor’da yıllarca futbol oynamış arkadaşlarımız yer almaktadır. Bu arkadaşlarımız, Sinan Tosun, Fatih Karael, Nedim arkadaşımız, Vaysi Akdaş, Abdulgani Aslan, Osman Yıldırgan ve Ahmet Bilici’dir. Arkadaşlarımızla bir araya geldik bu kentin futboluna nasıl katkı sunarız diye görüşmeler yaptık sonucunda da Kartalspor’u kurduk. Bizim maddiyatla işimiz yok sadece idman yapabileceğimiz çocukları ve gençlerimizi eğiteceğimiz tesise ihtiyacımız var" diyen Çakı, "Özellikle alt yapılara baktığımızda yetişen gençlerimiz belli bir süre sonra ilgisizlikten kayboluyorlar. Bu vesileyle de çok sayıda yetenekli gencimiz futboldan uzak durmuş oluyor. İşte biz bunun önüne geçmek için geliyoruz. Bu yetenekli gençleri kazanmaya ve bu gençleri il ve ülke futboluna kazandırmaya geliyoruz" dedi.

 


      Van Beşiktaş Futbol Okulu teknik sorumlusu Sinan Tosun ise, "Bizim tek amacımız gençlerimizi amatör liglerde oynatmak yetiştirmek. Burada yetiştireceğimiz gençlerimizi Vanspor olur ve ya başka Profesyonel takımlar olur buralara göndermek ve kazanmaktır. Yıllardır kentimizde futbolcu yetişmiyor ve profesyonel liglerde Vanlı futbolcu yok. Neden olmasın?" diye konuştu.
  Tosun, "İnşallah atacağımız bu adımla önümüzdeki yıllarda bu sorunu çözmüş olacağız. Vanlı gençlerimizi profesyonel takımlarda görme imkanı bulacağız. Gerek yönetim ve gerekse teknik olarak genç bir kadroyla işe başlıyoruz. Tek sıkıntımız tesisdir. Tesis sorununu aştığımızda herkes Kartalspor’un neler yapabileceğini görecektir. çünki bizim maddiyatla işimiz yok. Hedefimiz bellidir. Çocuklarımızın ve gençlerimizin yetişeceği bu alt yapı çatısı altında yetenekli gençleri gün yüzüne çıkarmak ve kazanmak için çalışacağız. Şu anda menejerlik yapan ve kısa sürede güzel işlere imza atan arkadaşımız Osman Yıldırgan da bizde yetişen gençlerimizi profesyonel takımlara kazandırmak için bizimle birlikte ve yönetimimizde yer almaktadır" şeklinde konuştu.

 


           TOSUN: 2. AMATÖR KÜMEDE BAŞLAYACAĞIZ
2. Amatör kümede lige başlayacaklarını belirten Tosun,  "Bizim kesinlikle Bölgesel Amatör ve ya profesyonel lig hedefimiz yok. Biz sadece Van 1. Amatör liginde kalıcı olmaya ve bu ligde yetiştireceğimiz gençlerimizi güzel bir alt yapıyla il ve ülke futboluna kazandırmaya talibiz diyen Tosun, bu il futbolunun geleceği açısından atığımız bu önemli adımda herkesi yanımızda görmek istiyoruz. Bu kente yetişen futbolcuların profesyonel liglerde oynaması hepimizi gururlandıracaktır. Bu kent cevherlerle doludur. Bu cevherler işlenmeyi bekliyor. Biz de bunun için yola çıktık. Bu atacağımız adım Van’da bir ilk olacakdır. İnşallah Kartalspor kapısında çıkacak gençlerimiz yeni gençlerin yetişmesine de vesile olacaktır" diyerek sözlerine son verdi.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2019, 17:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29