Van MEM, 75 bin aileyi ziyaret edecek

Van Milli Eğitim Müdürlüğü, veli-okul işbirliğini geliştirmek ve okula ilgiyi artırmak amacıyla 75 bin aileyi ziyaret edecek.

Van MEM, 75 bin aileyi ziyaret edecek

    2019-2020 eğitim öğretim yılında ilk kez uygulanan ara tatili fırsata çevirmek isteyen İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yaklaşık 75 bin aileyi evlerinde ziyaret edecek.

    Konuyla ilgili açıklamada bulunan Van İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, veli-öğrenci ve okul işbirliğini geliştirmek ve okula ilgiyi arttırmak amacıyla böyle bir ziyaretin gerçekleştirileceğini belirterek, “Yarın yapılacak olan veli ziyaretleriyle vatandaşların okula ilgisini artırmayı, veli-öğrenci-okul işbirliğini geliştirmeyi, akademik başarıyı artırmayı ve beraberinde devlet-millet kaynaşmasını sağlamayı amaçlıyoruz. İnanıyorum ki bu ziyaretlerle velilerin okula ilgisinin artacağı gibi, öğrencilerde de çok güzel değişimlerin yaşanmasına vesile olacaktır” dedi.
    Öğrencilerin öğretmenlerini evlerinde gördüklerinde bundan olumlu yönde etkilendiklerini dile getiren Tevke, “Öğrencilerimiz bu şekilde onlara verdiğimiz değeri daha iyi anlıyorlar. Bu ziyaretler öğrencilerin derslerine de etki ediyor. Öğrencilerde olumlu neticelere yol açacak olan ev ziyaretleri, okul-aile ilişkisini de güçlendirecektir” ifadelerini kullandı.
    Uygulamanın bir günle sınırla kalmayacağını, eğitim öğretimin her döneminde gerçekleştirmeyi amaçladıklarını da sözlerine ekleyen Tevke, “Öğrencilerin eğitimindeki yeri ve önemi çok büyük olan velilerin, başarının devamlılığını sağlama konusunda da tamamlayıcı rolleri var. Bütün gayemiz, öğrencilerimizin mutlu ve sağlıklı eğitim öğretim hayatı geçirerek hayata emin adımlarla yürüyecekleri güzel gelecek inşa etmektir” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2019, 17:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29