Van SDİ: Ailesiz bir toplum oluşturmak isteniyor

Van Sivil Dayanışma İnsiyatifi Dönem Başkanı Cevdet Arvas, ailesiz ve ahlaksız bir toplum oluşturmak için küresel çapta yapılan dezenformasyona karşı; ailenin korunması ve ahlak medeniyeti inşası için elbirliğiyle mücadele edilmesi gerektiğini belirtti.

Van SDİ: Ailesiz bir toplum oluşturmak isteniyor

    Aile Günü dolayısıyla bir açıklama yapan Van SDİ Dönem Başkanı Cevdet Arvas, “İnsanlığın son kalesi olan aileyi diriltmek için önce aileyi tahrip eden, fıtrata ve hukuka aykırı yasalar ve sözleşmeler iptal edilerek işe başlanmalıdır. Aileyi yıkan faiz, kumar, içki, fuhuş, feminizm ve her tür cinsi sapkınlık insanlığa karşı suç kapsamına alınmalı ve terör suçundan cezalandırılmalıdır” ifadelerini kullandı.

     Arvas, Türkiye'de ve dünyada aileyi yok etmeye karşı küresel çapta topyekûn bir saldırı olduğunu belirterek, “Aileyi korumak tüm insanların tabii ve insani vazifesidir. İnsanlığın kurtuluşu hayat rehberimiz Kur'an'ın Tahrim suresi 6. ayetindeki emri gereğince ailemizi koruma görevimiz var. Anayasanın 41. maddesine göre de aileyi koruma görevini devlet üzerine vazife olarak almıştır. Devletin varlık sebebi milletin huzurunu, refahını ve geleceğini temin etmekse bunun yolu aileyi korumaktan geçiyor. Dolayısıyla devlet, milletin değerlerini muhafaza etmelidir. Ailesiz ve ahlaksız bir toplum oluşturmak için küresel çapta yapılan dezenformasyona karşı; ailenin korunması ve ahlak medeniyeti inşası için elbirliğiyle mücadele etmeliyiz. Kınayanların kınamasından ve linç girişimlerinden korkmadan “dünya dönüyor” diyebilmeliyiz. Cinnet ve cinayetleri engellemek ve ahlak medeniyeti inşası için gereken tedbirler alınmalıdır” ifadelerini kullandı.

    Arvas, söz konusu tedbirleri madeler halinde sıraladı:

         1. Cinsi sapıklık ve savunuculuğu terör kapsamına alınmalı, faaliyetleri yasaklanmalı, mal varlıklarına el konulmalı,

          2. Fıtrata, hukuka ve aile medeniyetimize aykırı Toplumsal Cinsiyet Eşitliği maskesiyle eşcinsellik teşviki politikalar durdurulmalı,

         3. Ailesiz, ahlaksız ve cinsiyetsiz toplum projesi olan CEDAW, İstanbul Sözleşmesi ve bağlı uygulamalar acilen iptal edilmeli,

         4. Kadının beyanını esas kabul eden 6284 sayılı yasa iptal/ıslah edilmeli. İftira edenlere iki kat ceza verilmeli. 2014'den bugüne her yıl 550 bin kişi evden uzaklaştırılmış ve yıkılan aile sayısı katlanarak artmış.

         5. Şiddetin her türlüsüne karşı çıkılmalı. İnsana ve diğer bütün canlılara şiddet uygulayanlar cezalandırılmalıdır.

         6. Cinayetleri engellemek, boşanmalarda çocuk velayetini istismar edenlerden, EYS (Eğitim Yönetim Sistemi)’de ebeveyne yabancılaştırma sendromu uygulayanlardan velayet hakkı alınarak karşı tarafa verilmeli. EYS (Eğitim Yönetim Sistemi) uygulayıcıları cezalandırılmalıdır

         7. Nafaka hapsi ve süresiz nafaka zulmü durdurulmalı. 1988 öncesine dönülmeli. Nafakayı mirasçılar öderse boşanmalar da önlenir. Türk Medeni Kanunun 364. maddesi uygulanmalı.

Kadın/erkek mağdur edilmemeli. Türkiye boşanma oranları %22 olmuş. Nerdeyse 4 evlilikten birisi boşanma ile neticeleniyor.

          8. İnsanlık suçu çocuk haczi travması, devletin çocuğa karşı uyguladığı bir şiddettir. Çocuk istismarıdır ve sonlandırılmalıdır. Her yıl 150 bin kişi velayet istismarı mağduru oluyor.

         9. Genç akran evliliği yapan gençler cezalandırılmamalıdır. Genç evlilik teşvik edilmelidir. 64 yıllık uygulamaya devam edilmelidir. Evlilik yaşı ortalaması 28.5’tur. Genç evlilik mağduru ise 80 milyonda 8 bin kişidir.

         10. Mal paylaşımı kaç yıl evli kaldıysa yüzdelik oranı o kadar olmalıdır. Örneğin; 10 yıl evli kaldıysa ve mal ayrılığı rejimi tercihi yoksa %10 oranında olmalıdır. Boşanma davası açınca süre durdurulmalıdır.

          11. Aile yıkan faiz, içki, kumar, faiz, fuhuş, feminizm yasaklanmalıdır. Aile okulu, evlilik kursu çalışmaları yapılmalıdır.

          12. Reissiz aile olmaz. Tıpkı iki devlet başkanı veya eş devlet başkanlığı olmadığı gibi. İnancımız ve kadim kültürümüzün de ön gördüğü gibi ailede reis baba olmalıdır. Ailenin otoritesini sarsarsanız aileyi kaybedersiniz.

         13. Tüm medya; çocuk, gençlik, aile değerlerini ifsat etme yönüyle kontrol altına alınmalıdır. Bağımlılıkla ciddi anlamda mücadele edilmelidir

         14. Aile kurmak teşvik edilmelidir. Aile kuranlara en az 100 gram altın değerinde karşılıksız kredi verilmelidir.

         15. Her çocuk için aileye en az 7 yıl boyunca yarım asgarî ücret verilmelidir.

         16. Asgarî ücrete ve emekli maaşına vergi ve her tür nafaka dahil haciz yapılamamalıdır.

         17. Zaruri ihtiyaçlara zam oranı, maaşlara zam oranını geçmemelidir. Şayet geçerse farkı devlet tarafından ödenmelidir.

         18. 6284 nolu yasa; erkeği kendi evinden, çocuklarının gözü önünde sokağa atıyor. Toplum önünde aşağılıyor ve aileleri geri dönülmez bir noktaya götürüyor. 2011'den bugüne kadar 3 milyon kişinin evden uzaklaştırılmış olması bir ülke için afettir... Bu yasa şiddeti ve cinayetleri teşvik ediyor. Bu yasa derhal kaldırılmalı/ıslah edilmelidir.

         19. Bizim de çocuklarımızı sağlıklı bir şekilde büyütebileceğimiz, koruyabileceğimiz, aileden başka bir çözümümüzün olmadığı kamu spotlarıyla işlenmelidir.

         Arvas, özellikle sıkıntılı sözleşmelerin de iptal edilmesi gerektiğini hatırlattı.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2020, 10:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29