Van Şehir Stadı'nda, açık tribünler yenileniyor

Vanspor’da geçtiğimiz sezon kapalı tribünler yıkılarak yerine yenisi yapılmıştı. Bu yıl ise karşı tribünler ve açık tribün olarak adlandırılan stadın doğu tarafındaki tribünler yıktırıldı ve yerine portatif yeni tribünler yapılacak.

Van Şehir Stadı'nda, açık tribünler yenileniyor

    Vanspor’un maçlarını oynadığı Van Atatürk Şehir Stadı’nın tribünleri yenileniyor. Depremin ardından hasarlı olan kapalı tribünler uzun süre bekletilmiş, geçtiğimiz sezon ise yıktırılarak yerine yeni portatif tribünler yapılmıştı.

   2018 yılı Haziran ayında yıktılan kapalı tribünün yerine, yaklaşık 8 ay sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2 bin kişilik portatif tribün, tribünlerin altınaysa yeni soyunma odaları inşa edilmişti.

   Ardından söz konusu kapalı ve arka bölümdeki tribünlere yeni koltuklar monte edilmişti.

   Şimdi ise açık tribünler olarak bilinen stadın doğu bölgesindeki ilkel tribünler yıktırıldı, yerine ise yeni portatif tribünler yapılıyor.

   Geçtiğimiz hafta yıkım işlemleri başladı ve sona erdi. Bugünlerde ise alt yapı ile birlikte montalama işlerinin başlatılacağı ifade ediliyor.

   Taraftarlar ise yeni tribünler sayesinde artık dışarıda uzun kuyrukların olmayacağını belirterek, “Bazı maçlarda statta yer olmadığı için uzun kuyruklar oluyordu. Şimdi ise taraftarlar olarak şuna inanıyoruz ki stada kaç kişi de gelse yeni tribünler sayesinde yer bulabileceğiz. O yüzden kuyruk sorunu da çözülmüş olacak. Ama yetkililerden isteğimiz, stat giriş çıkışlarında birçok kapı bulunması. Çünkü kapı az olunca ister istemez sıkıntı yaşanıyor” yorumunu yaptılar.

   Uzun vadede ise Van’ın Edremit ilçesinde yapılacak yeni stadyumun ardından mevcut portatif tribünlerin söküleceği söz konusu alanın Millet Bahçesi yaptırılacağı belirtiliyor. Ancak bu durumun kaç yıl sonra olacağı ise muallakta.Van Bölge Gazetesi - Salih Deniz

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2020, 09:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER