Van Şişli Öğretmenevi'nde yeşillendirme çalışması…

Van Şişli Öğretmenevi’nin yaklaşık 4 dönümlük bahçe bölümüne çam ve söğüt türlerinden yeni ağaç dikimi gerçekleşti.

Van Şişli Öğretmenevi'nde yeşillendirme çalışması…

            Yeşillendirme çalışmaları kapsamında gerçekleşen ağaç dikimi ile yakın bir zaman içinde öğretmenevinin giriş bölümünün güzel bir görünüme kavuşacağı belirtildi.

 


            Van’ın iki öğretmen evinden biri olan ve Van’da meydana gelen depremlerin ardından eski Ticaret Lisesi’nin olduğu alana yapılan Van Şişli Öğretmenevi, Kurum Müdürü Mesut Kancura ve ekibinin gayretleri ile adından söz ettiriyor.
Temiz ve nezih odaları bulunan ve son zamanlarda restaurant bölümleri yenilenen öğretmenevinin bahçe bölümü de havaların ısınması ile hizmete açıldı.


           Bu arada bahçe bölümünde bazı bölgelere söğüt ve çam türlerinde ağaçlar dikilmeye başladı.
Öğretmenevi Müdür Yardımcısı Cihat Aras ve Eğitimci Ahmet Koçak’ın da bizzat ağaç diktiği görülürken, kısa süre içinde söz konusu alanın güzel bir görünüme kavuşacağı ifade edildi.
Yaklaşık sekiz ay önce Öğretmenevi Müdürü olarak atanan Mesut Kancura, 18 Temmuz 2018 tarihinde atandığı kurumda güzel işler yapılması için ekip arkadaşları ile birlikte gayret ettiklerini belirtti.

 


          Öğretmenevinin geniş bir bahçe bölümü bulunduğunu ifade eden Müdür Kancura, “6 dönümlük bir arazide bulunan kurumumuzun sadece iki dönümü kapalı alan. Diğer bölümler açık alanlar ve geniş bir bahçe bölümü bulunuyor. Buraların bazı bölümlerine yeni ağaç dikimleri gerçekleştirdik. İnşallah yakın zaman içinde buralar çok daha güzel bir görünüme kavuşacak” şeklinde konuştu.

 


         Havaların ısınması ile birlikte bahçe bölümlerinin de hizmete girdiğini anlatan Kancura, bu bölümlerin belli alanlarında halkımız oturup çayını yudumlayabiliyor. Şehrin göbeğinde geniş bahçe bölümünün olduğu bir öğretmenevinin olması bu açıdan da bir şans. Son zamanlarda otel ve restaurant bölümlerimize olan ilginin artması da bizleri sevindiriyor” dedi.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2019, 09:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER