Van Tarım Fuarı açıldı…

Van’da Ajans Asya Fuarcılık tarafından düzenlenen 11. Van Doğu Anadolu Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı. Fuara katılan Vali Yardımcısı Ömer Faruk Canpolat, bu tür tarım fuarları ve organizasyonların, gerek çiftçiler açısından, gerek kurumlar açısından vizyon geliştirici, ufuk açısı faaliyetler olduğunu dile getirdi. Van Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler ise söz konusu fuarların sektörün gelişmesine katkı sunduğunu belirtti.

Van Tarım Fuarı açıldı…

  Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen 11. Van Doğu Anadolu Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı’nın açılısına; Vali Yardımcısı Ömer Faruk Canpolat, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Tarım İl Müdürü İbrahim Görentaş, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Şefik Eren, Van Ticaret Borsası Başkanı Nayif Süer, Van Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Memet Aslan, SGK Van İl Müdürü Abidin Göksoy, Van Gençlik Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, KOSGEB İl Müdür Yardımcısı Abdülhadi Arvas, Gelecek Partisi İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık, İŞKUR İl Müdürü Hidayet Kişi, Van Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler ve çok sayıda davetli katıldı.

    Fuarın açılış konuşmasını yapan Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı'nın sektörün gelişimine önemli katkılar sunduğunu ifade etti.

 

    “BU TÜR FUARLARIN ASIL AMACI, İLİN VE BÖLGENİN EKONOMİSİNE CANLILIK KAZANDIRMAKTIR”

   Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, fuara katılım sağlayan herkese teşekkür ederek, “Bize güvenerek, ilimize güvenerek, gerek il dışından ve gerekse il içerisinden gelen bütün firmalarımıza teşekkür ediyorum. Farımıza il içi ve il dışından toplam 80 firmamız katılım göstermiştir. Yaklaşık olarak 300’e yakın marka fuarımızda sergileniyor. Bu tür fuarların asıl amacı, ilin ve bölgenin ekonomisine canlılık kazandırmaktır. Bu manada da fuarlarımız asıl amacına ulaşıyor” dedi.

    “İNŞALLAH HEM VAN’IMIZ İÇİN, HEM BÖLGEMİZ İÇİN, HEM ÇİFTÇİLERİMİZ İÇİN HAYIRLARA VESİLE OLUR”

    Daha sonra söz alan Vali Yardımcısı Ömer Faruk Canpolat ise, “Bu tür fuarlar, organizasyonlar, gerek çiftçilerimiz açısından, gerek kurumlarımız açısından vizyon geliştirici, ufuk açısı faaliyetlerdir. Tabi pandemi koşulları herkesin malumu. Bunlara dikkat etmek kaydıyla olabildiğince çiftçilerimizin, peyderpey gelip, keza kurumlarımızın gelip burada yeni ortaya çıkan teknolojileri, üretim tekniklerini öğrenmelerini kendilerine tavsiye ediyoruz. İnşallah hem Van’ımız için, hem bölgemiz için, hem çiftçilerimiz için hayırlara vesile olur. Fuarın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Van Ajans Asya Fuarcılık tarafından organize edilen fuar, 7-11 Nisan 2021 tarihleri arasında açık olacak. Söz konusu fuara yaklaşık olarak 80 firma katılım sağlarken, 300’e yakın marka fuarda sergileniyor.

   11. Van Doğu Anadolu Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı'nda başta Van olmak üzere, çok sayıda ilden firmaların ürünlerini sergileniyor. Bölge il ve ilçelerden çiftçiler, üreticiler, akademisyenler, bayiler, ilgili kurum, kuruluş, oda ve dernek üyelerinden ziyaretçilerin katılım sağladı fuarda salgın dolayısıyla tüm tedbirler titizlikle uygulanıyor.

Fuarda, tarım makinaları, güneş paneli, traktör ve ekipmanları, hayvansal üretim makineleri, sulama sistemleri, tarımsal danışmanlık, gübre, ilaçlama, yem katkı maddeleri, gıda gibi ürün grupları yer alıyor.

   Fuar alanında çocuklar için şişme park da olduğu ve bazı çocukların parkta eğlendiği görüldü.

11 Nisan tarihine kadar açık olacak olan fuarda, 81 ilden gelen yöresel ürünler de yer alırken, fuarı ziyaret etmek isteyenler için şehrin belli noktalarında ücretsiz servislerin kaldırıldığı belirtildi.Bölge:Bişar Ulutaş

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 12:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER