Van TSO'da KOBİGEL tanıtımı…

Van Ticaret ve Sanayi Odası ve KOSGEB İL Müdürlüğü tarafından KOBİGEL-KOBİ GELİŞİM Destek Programı tanıtımı yapıldı.

Van TSO'da KOBİGEL tanıtımı…

    Van Ticaret ve Sanayi Odası Miyazaki Salonu’nda yapılan tanıtım toplantısına Van TSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Faruk Biner, Fevzi Çeliktaş, KOSGEB İl Müdür Vekili Cevat Kaya, Müdür Yardımcısı Abdulhadi Arvas,  VATBO Başkan Yardımcısı Turgay Özbek, OSB Başkan Yardımcısı Yaşar Şen, imalat sektör temsilcileri ve KOBİ sahipleri katıldı.

    Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Biner, KOBİGEL –KOBİ GELİŞİM Destek Programının KOBİ’lere rekabetçi bir ortam oluşturduğunu belirterek “Üyelerimiz olan KOBİ’lerin gelişimine büyük katkı sunacak destekler çok önemlidir. Bu desteklerden faydalanmak için üyelerimizi bilgilendiriyoruz. KOSGEB İl Müdürlüğü her türlü lojistik hizmeti veriyor. Ayrıca Van TSO olarak bizde üzerimize düşen desteği sağlıyoruz.  Destek Programının geçmiş yıllardaki performansına baktığımızda önemli sonuçlar karşımıza çıkıyor.  KOBİGEL Destek Programı Kapsamında; 2016-2017 Yıllarında 14 İşletmeye Destek Verilmiştir.  Bu İşletmelere 888.001,29 TL Hibe Desteği 2 milyon 200 bin 36 TL Kredi Desteği Olmak Üzere toplam 3 milyon 88 bin 37 TL destek sağlanmıştır. KOBİGEL 2017-1 Çağrısına İse; İlimizden 33 İşletme Başvurmuş, Bunlardan 16’sı Desteklenmeye Hak Kazanmıştır. Proje Süreçleri Bittiğinde Bu İşletmelere; 3 milyon 88 bin 172 TL Kredi, 222 bin 240 TL Hibe Olmak Üzere Toplam 5 milyon 804 bin 752 TL Destek ödemesi yapılmış olacaktır. Görüldüğü üzere imalat sanayinde faaliyet gösteren işletmeler için büyük fırsatlar sunan bir destek programıdır” dedi.

   KOSGEB İl Müdür Vekili Cevat Kaya ise Türkiye genelinde başarılı projelerin destekleneceği program da Van’dan güzel projeler çıkmasını bekliyoruz. Van KOSGEB İl Müdürlüğü olarak KOBİ’lerimize her türlü desteği vermek üzere bekliyoruz şeklinde konuştu.

  KOSGEB Uzmanları Sema Yaşar ve Mehmet Ali Arvas KOBİGEL-KOBİ GELİŞİM DESTEK PROGRAMI hakkında katılımcılara detaylı bilgiler verdiler.

   Projelerin 1 milyon TL’ye kadar destek verilen KOBİGEL Destek Programında 300 bin Hibe, 700 bin faizsiz ve proje bitiminden 1 yıl sonra ödemelerin başlayacağı belirtildi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2018, 15:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29