Van Valiliği miting alanlarını belirledi

Van Valiliği 2021 yılında Van'da yapılacak olan açık hava toplantıları, yer ve güzergâhları ile afiş ve pankart asılacak yerleri yeniden belirledi.

Van Valiliği miting alanlarını belirledi

  Van'da toplantı, gösteri ve miting yapılabilecek olan alanlar ile bunlar için yapılacak yürüyüşlerin ve dağılımların güzergâhlarının yanı sıra pankart ve afiş asılabilecek yerler, Van Valiliği yeniden belirlenerek duyuruldu.

  Van Valiliği tarafından yapılan duyuruda, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu hükümlerine göre Van'da yapılacak açık hava toplantıları, yer ve güzergahları ile afiş ve pankart asılacak yerlerinin yeniden düzenlendiği ifade edildi.

   Van Valiliği tarafından yayınlanan duyuruda, "2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunun 26'ncı maddesi ve bu Kanunun uygulanmasına dair Yönetmeliğin 3'ncü maddesi uyarınca propaganda amacına yönelik afiş ve pankartların Belediye'den resmi belgelerle kiralanan billboardlar aracılığıyla ilan edilmesi, tespit edilen miting alanları, yürüyüş güzergâhları ve toplanma yerlerinde (resmi daireler hariç), İpekyolu, İkinisan, Kazım Karabekir (Maraş), Melen, Cumhuriyet, Sıhke, Milli Egemenlik ve İskele Caddeleri üzerine asılması hususu; Halkımıza saygı ile duyurulur" denildi.

  VAN'DA MİTİNG ALANLARI ŞU ŞEKİLDE AÇIKLANDI;

  BİRİNCİ MİTİNG ALANI: ATATÜRK KÜLTÜR PARKI

  Yürüyüş Toplanma Yeri: Melen Caddesi- Eski Medikal Park Hastanesinin bulunduğu boş araziden kale istikameti yönünde 100 metre ilerisi.

  Yürüyüş Güzergâhı: Melen Caddesi- Eski Medikal Park Hastanesinden Kale istikameti yönünde 100 metre ilerisi, Kültür 1. Sokak üzerinden miting alanına varış, (yaklaşık mesafe 1 kilometre)

  Miting Toplanma Alanı: Selimbey Mahallesi 80 Pafta, 139 Ada, 4 Parselde bulunan Van Büyükşehir Belediyesi'nde tapu kaydı bulunan 25840 metre kare alan.

  Dağılım Güzergâhı: Eski Kale Yolu üzerinden Derviş Demircioğlu Caddesi, Gülhane Sokak istikametlerine, Terzioğlu Caddesi, Kültür 1 Sokak üzerinden Melen Caddesi istikametlerine.

  İKİNCİ MİTİNG ALANI: MUSTAFA ALTAYLI PARKI

  Yürüyüş Toplanma Yeri: Sıhke Caddesi, Semaverli Kavşak yanı.

  Yürüyüş Güzergâhı: Semaverli Kavşaktan başlayarak, Sıhke Caddesi üzerinden Mustafa Altaylı Parkı'na intikal (1 km)

  Miting Toplanma Alanı: Vali Mithat Bey Mahallesi, Sıhke Caddesi, Eski Cezaevi Sokak ile Altaylı Sokağın kesiştiği nokta.

  Dağılım Güzergâhı: Sıhke Caddesi üzerinden İki Nisan Sokak, Ekinci İki Sokak, Trafik Sok, Altaylı Sokak, Meşeli Sokak, Meşeli İki Sokak, Hamzadayı Sokak, Mühacir Sokak, A.Gazi Sokak, Eski Cezaevi Sokak, Ercişli Emrah Sokak istikametlerine.

  ÜÇÜNCÜ MİTİNG ALANI: KÜLTÜR KAVŞAĞI

  Yürüyüş Toplanma Yeri: Erek Dağı Caddesi ile Milli Egemenlik Caddesi kesişimi (Günpaş Market önü)

  Yürüyüş Güzergâhı: Erek Dağı Caddesi, Milli Egemenlik Caddesi kesişiminden (Günpaş Market Önü) başlayarak,  Milli Egemenlik Caddesi üzerinden Kültür Kavşağı yaklaşık mesafe (800 m)

  Miting Toplanma Alanı: Mareşal Fevzi Çakmak ve Milli Egemenlik Caddeleri kesişimi noktası.

  Dağılım Güzergâhı: Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi, Çuhaz Petrol ile Milli Egemenlik Caddesi, Jandarma Komutanlığı ve İtfaiye meydanı istikametine şeklinde düzenlendi.

  Kaynak: Van Bölge Gazetesi -Hacı Yılmaz

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2021, 13:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29