Van Valiliği'nden önemli duyuru

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi nedeniyle ülkemizde alınan önlemler neticesinde sokağa çıkma kısıtlamasının bulunması sonucu vatandaşlar başta eczanelerden ilaç talepleri, yardımlarla ilgili talepler ve farklı konulardaki izin talepleri için 112 Acil komuta merkezini aramaları yoğunluğa sebep oldu. Konu ile alakalı açıklama yapan Van Valiliği, vatandaşlardan acil durum dışında 112 Acil Merkez hattını aramamaları konusunda duyarlı olmalarını istedi.

Van Valiliği'nden önemli duyuru

Van Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Koronavirüs (Covid-19) pandemisi mücadelesi kapsamında uygulanan sokağa çıkma yasağı dolayısıyla vatandaşların başta eczanelerden ilaç talepleri, yardımlarla ilgili talepler ve farklı konulardaki izin talepleri için 112 Acil komuta merkezini aramaları bu merkezimizde yoğunluğa sebep olmaktadır.

Acil merkezine yapılan çağrıların yoğunluğu hastaneye ulaştırılması gereken acil vakaların sevki konusunda zaman zaman olumsuzluklara yol açmaktadır.

Bundan dolayı hastaneye acil ulaşması gerekenlerin dışında vatandaşlarımızın duyarlı davranmaları ve 112 Acil komuta merkezini aramamaları bu olumsuzlukların önüne geçecektir.

Başta ilaç ve farklı yardım talep eden vatandaşlarımız, bu taleplerini 155 polis, 156 jandarma ve kaymakamlıklar bünyesinde kurulan VEFA sosyal destek gruplarına bildirebilirler.

Ayrıca tıbbi destek isteyen vatandaşlarımız da aile hekimleriyle iletişime geçebilirler.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2020, 21:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER