Vanlı akademisyen organizatörlüğünde Sudan'da Mehmet Akif Ersoy anıldı

Sudan, Hartum Yunus Emre Enstitüsü'nde, Vanlı Akademisyen Doç. Dr. Nurullah Ulutaş organizatörlüğünde Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı düzenlendi.

Vanlı akademisyen organizatörlüğünde Sudan'da Mehmet Akif Ersoy anıldı

               Doç. Dr. Nurullah Ulutaş’ın konuşma kulübü etkinlikleri bağlamında, B1 ve C1 öğrencilerinin katılımıyla düzenlediği program ses getirdi.

 


          Saygı duruşu ve her iki ülkenin Millî Marşlarının okunmasının ardından Doç. Dr. Nurullah Ulutaş, kısa bir açış konuşması yaptı.
Ulutaş konuşmasında, Akif'in şiirlerine yaşadığı dönemin panoramasını yansıttığını vurgulayarak, özü sözü bir Müslüman kimliğine sahip Akif'in, hiçbir zaman sosyal problemlere duyarsız kalmadığını aksine sokağı, mahalleyi en yalın haliyle şiirlerinde işlediğini belirtti.
İstiklal Marşı'nın 10 kıtasının Oratoryo şeklinde, okunmasının ardından Akif'in hayatı, sanatı ve eserleri üzerine öğrenciler söz aldı. Akif'in "Bülbül", "Hüsran" ve "Çanakkale Şehitlerine" şiirlerinin okunmasının ardından Mehmet Akif Ersoy belgeseli izlendi.

 


          Program hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi. Programa Niyala Türkoloji Okutmanı Yılmaz Özkan ve eşi, Türkoloji Eğitimi koordinatörü Furkan Karataş, Türkoloji okutmanları Yunus Mucan, Mehmet Pınarbaşı, Lâtife Altındağ Dodanlı, Hatice Aslan, Mine Çolak adlı öğretmenler katıldı.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2020, 17:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29