Vanlı Akademisyen Ulutaş, karantinada kaldığı günleri anlattı

Koronavirüs salgınından dolayı Sudan’daki görevini yarıda keserek Türkiye’ye gelen, Siirt’te karantinada kalan Vanlı Akademisyen Doç. Dr. Nurullah Ulutaş, karantinadaki günlerini gazetemize anlattı. Ulutaş, her açıdan kendilerine en iyi şekilde bakıldığını belirterek, emeği geçen yetkililere teşekkür etti.

Vanlı Akademisyen Ulutaş, karantinada kaldığı günleri anlattı

     Vanlı Akademisyen Doç. Dr. Nurullah Ulutaş, yaklaşık 6 ay önce Sudan Uluslararası Afrika Üniversitesi’ne görevlendirilmişti. Ancak tüm dünyayı sarsan COVID-19 salgını sonrası ülkeye dönme kararı aldıklarını ancak Hartum Havalimanının uçuşlara kapatılmasıyla Sudan’da mahsur kaldıklarını ve 22 Nisan 2020 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın gönderdiği özel iki uçakla Türkiye’ye tahliyelerinin gerçekleştirildiğini belirtti.

   Bir uçağın Kütahya’ya, diğer uçağın ise Siirt’e yönlendirildiğini söyleyen Ulutaş, kendisinin de Siirt Hassa Hatun Kredi Yurtlar Kurumu’nda 14 gün süreyle karantina altında tutulduğunu belirtti.

 

    “KARANTİNADA KALDIĞIMIZ ODALARDA HİÇBİR EKSİĞİMİZ YOKTU”

            Karantina süresince ağırlandıkları odaların son derece hijyenik olduğunu ve herkese ayrı bir oda tahsis edildiğini belirten Doç. Dr. Ulutaş, kişiye özel banyo ve tuvaletlerin olduğu odalarda mini bir buzdolabı, elbise dolabı, hiç kullanılmamış yorgan, çarşaf, nevresim takımı, diş fırçası, diş macunu, havlular, temizlik malzemeleri, sabunlar, şampuanlar, terlikler, çay, küçük çay ısıtıcısı, çay ve şeker, Kuran-ı Kerim, seccade ve kitap… vs. gibi ihtiyaç duyulacak her şeyin konduğunu söyledi. 

   Karantina süresince üç öğün yemeğin düzenli dağıtıldığını, oruç tutanlar için ise iftar ve sahur programlarına uygun olarak düzenlemenin yapıldığını belirten Nurullan Ulutaş, dağıtılan yemeklerin hem lezzetli ve besleyici hem de son derece itinayla hazırlandığını ifade etti.

Türkiye’ye vakaların genellikle dış ülkelerden gelen insanlarla yayıldığını hatırlatan Ulutaş, hemen herkesin Sağlık Bakanlığının tavsiyelerine uyarak pandemi süresince alınan tedbirlere uygun olarak hareket etmeleri gerektiğinin önemine değindi. Normalleşme sürecinde ve hatta sonrasında doğaya saygılı, temizlik kurallarına riayet edilmesi gerektiğinin altını çizen Ulutaş, en kısa zamanda milletçe bu salgından kurtulma dileklerini iletti.

 

    “DEVLETİMİZ, BÜYÜKLÜĞÜNÜ TÜM DÜNYAYA KABUL ETTİRDİ”

             Corona sürecinde Türkiye Cumhuriyeti devletinin büyüklüğünü tüm dünyaya kabul ettirdiğini anlatan Doç. Dr. Nurullah Ulutaş, İsveç ve Sudan’da bu hastalığa yakalanmış iki ayrı vatandaşı için özel ambulans uçak göndererek bu vatandaşları ülkelerine getirip tedavi ettirmelerinin tüm dünyada çok büyük yankı uyandırdığını ifade etti.

    Ulutaş son olarak kendilerine bu imkânları sağlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN, Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin KOCA, Dışişleri Bakanı Mevlüt ÇAVUŞOĞLU, İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU’ya teşekkür etti. Siirt’te bulundukları süre içerisinde kendilerine unutulmaz günler yaşatan, rahat bir karantina ya süreci geçirmelerini sağlayan ve hiçbir aksaklığa izin vermeyen başta Siirt AFAD Müdürü Cahit AKKOYUN, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hüsam OLGAÇ, KYK Müdiresi Zühal OĞUZ olmak üzere, her gün yılmadan sabah akşam sağlık kontrollerini yapan sağlık personellerine, kat sorumlusu Evin EPÇAÇAN hanımefendiye, aşçısından temizlik personeline ve yardımcı personelin tümüne 182 kişi adına şükranlarını sundu.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2020, 16:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29