Vanlı atlet Balkan Şampiyonu…

Uluslararası Atletizm Federasyonu 2020 faliyet programın yer alan ve İstanbulda yapılan Balkan İnternatıonal U18 Indoor Athletıc Match şampiyonası 800 metre yarışında ülkemizi temsil eden Vanlı Atlet Nevin İnce, Balkan Şampiyonu oldu.

Vanlı atlet Balkan Şampiyonu…

   Van’ın Atletizm branşındaki başarılı sporcularından Nevin İnce, Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından İstanbulda yapılan Balkan İnternatıonal U18 Indoor Athletıc Match şampiyonası 800 metre kızlar kategorisinde Balkan Şampiyonu oldu.

   Vanlı atletizmcinin bu başarısı Van’ın gurur vesilesi oldu.

   En son U20 Balkan Salon Şampiyonasında Balkan 3.sü olup yarış içinde ayağının çizgiyi geçmesi sonucunda diskalifiye olan sporcumuz 7 mart 2020 tarihinde ise İstanbul’da yapılan Balkan İnternatıonal U18 Indoor Athletıc Match şampiyonasında spor kariyerine bir başarı daha ekleyerek 800 metre yarışını 2.11.01 lik derecesi ile genç kızlar kategorisinde Balkan şampiyonu oldu.

   Nevin İnce'nin milli antrenörleri Mehmet Akkoyun, Nihat Akkoyun, Münür Akkoyun söz konusu başarının sevindirici olduğunu belirttiler.

   Konuyla ilgili yaptıkları açıklamada, “Ülkemiz ve ilimiz adına katıldığımız birçok yarışmalarda kazandığımız başarılara bir yenisini daha eklemenin haklı gururunu yaşıyoruz. Atletizm Federasyonumuz tarafından İstanbul’da düzenlenen Balkan İnternatıonal U18 Indoor Athletıc Match şampiyonası’na katılan Vanlı sporcumuz Nevin İnce 800 metre genç kızlar kategorisinde Balkan Şampiyonu oldu. İlimiz adını her yarışmada en güzel başarılarla duyuran ve aldıkları derecelerinden ötürü sporcumuzu bir kez daha tebrik ediyor, başta il müdürümüz Nevzat İnanç’a, Van Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü yöneticilerine ve emeği geçen tüm büyüklerimize atletizm branşına göstermiş oldukları ilgi ve alakalardan dolayı teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandılar.

   Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ise yaptığı açıklamada, “İlimiz Sporcularından Nevin İnce İstanbul’da yapılan Balkan Internatıonal U18 Indoor Athletıc Match Şampiyonasında aldığı 800 metre genç kızlar kategorisindeki Balkan Şampiyonluğu derecesi ile kendini bir kez daha ispatlamıştır. Daha önce de büyük başarılara imza atarak bizleri gururlandıran sporcumuz şimdi ise Balkan Internatıonal U18 Indoor Athletıc Match Şampiyonası, genç kızlar kategorisinde Balkan Şampiyonu olarak kariyerine bir başarı daha ekleyerek Ülkemizi ve İlimizi en iyi şekilde temsil etmiştir. Sporcumuz gerek ahlaken gerek çalışkanlığıyla diğer sporcularımıza güzel bir rol modeli oluyor. Başarısından dolayı Sporcumuza, Antrenörlerimize ve her zaman sporcularımızı destekleyen ailelerine de teşekkür ediyoruz” dedi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

 

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2020, 09:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER