Vanlı atlet Türkiye birincisi olmayı başardı

Mersin’de yapılan Seyfi Alanya Kış Atmalar Türkiye Şampiyonasına katılan, Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü atletizm takımı sporcularından Dilovan Bal, Disk Atma Branşında Türkiye Birincisi olarak, yurt dışında yapılacak olan Avrupa ve Balkan yarışmalarında ülkemizi temsil etme hakkı kazandı.

Vanlı atlet Türkiye birincisi olmayı başardı

          Türkiye Atletizm Federasyonu 2019 faaliyet programında yer alan ve Mersin Nevin Yanıt Atletizm Kompleksinde Türkiye geneli 330 sporcunun katılımıyla Disk Atma, Çekiç Atma, Gülle Atma ve Cirit Atma kategorilerinde gerçekleştirilen Seyfi Alanya Atmalar Ligi 1.Kademe Yarışmalarına Van’dan ilk defa katılımın sağlayan, Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Atletizm sporcusu Dilovan Bal Disk Atma Branşında Türkiye Birincisi olarak, aynı yarışta kazanmış olduğu 53.62’lik derecesi ile Avrupa Barajını geçerek yurt dışında yapılacak olan Avrupa ve Balkan yarışmalarında ise ülkemizi temsil edecek Milli Takımda kadrosunda yer alma hakkı elde etti.  

 

         Mersin’in ev sahipliğinde iki gün boyunca devam eden ve birbirinden çekişmeli yarışların sonunda dereceye giren sporculara ödülleri Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

 

 

          Gerçekleştirilen ödül töreni sonrası açıklamalarda bulunan Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Atletizm Antrenörü İbrahim Şenli yaptığı açıklamasında Türkiye Atletizm Federasyonumuzun 2019 faaliyet programında yer alan ve ilimiz sporcuları ile birlikte 330 sporcumuzun katılım sağladığı Seyfi Alanya Atmalar Ligi 1.Kademe Yarışmalarına bizlerde ilimizden ilk defa katılım sağladık. Sporcumuz Dilovan Bal Disk Atma Branşında Türkiye Birincisi olarak, aynı yarışta kazanmış olduğu 53.62’lik derecesi ile Avrupa Barajını da geçerek ülkemizi Avrupa ve Balkan yarışmalarında temsil edecek olan Milli Takımımızın kadrosunda yer alma hakkı kazandı. İlimizin son 4 yıl içerisinde atletizm teknik branşlarında azimli ve zorlu çalışmalarımızın neticesinde ilk defa bu yarışmalara katılım sağlayarak ilimize Türkiye Birinciliği ve Avrupa Barajını Geçme dereceleri kazanmanın haklı gururunu yaşamaktayız. Kazandırdığı başarısından dolayı sporcumuz Dilovan Bal’ı ve bu zorlu parkurlarda mücadele sergileyen bütün sporcularımızı da yürekten kutluyoruz. İlimize kazandırdığımız bu başarılarımızın temelinde azimli, disiplinli ve programlı çalışmalarımızın olduğunu bir kez daha belirtmek istiyoruz. İnşallah atletizm branşımızdaki başarı çıtamızın böylesi zorlu ve çekişmeli yarışmalar sonucunda ferdi olarak kazandığımız derecelerimiz ile daha da üst seviyelere çıkacağına inanıyoruz. Sporcumuz Dilovan Bal’ın kazandığı bu güzel başarılar; şuan alt yapıda yetişen yeni sporcularımıza çok iyi bir rol model olacağına inanıyoruz.İlimiz atletizm branşına vermiş oldukları desteklerinden dolayı başta il müdürümüz Nevzat İnanç beyefendi olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2019, 15:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29