Vanlı atlet Zinnet İlbi bölge birincisi oldu

Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren, Çaldıran Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Atletizm sporcusu Zinnet İlbi -30 derecede zorlu ve kış şartlarına aldırış etmeden yaptığı antrenmanlar sonucu, Rize’de yapılan Okul Sporları Yıldızlar-Gençler Kros Bölge Yarışmalarından Bölge Birinciliği ile döndü.

Vanlı atlet Zinnet İlbi bölge birincisi oldu

   Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Rize’de düzenlenen Okul Sporları Yıldızlar Gençler Kros Bölge Birinciliği yarışmalarına katılan Çaldıran Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Atletizm sporcusu Zinnet İlbi en yakın rakibine 24 puan fark atarak yıldız kızlar kategorisinde Van’a bölge birinciliği kupası ile döndü.

   Vanlı sporcu, atletizm branşında başarıdan başarıya koşmaya devam ediyor. Birçok başarı kazanmış Vanlı atlet Zinnet İlbi, bu kez de Rize’de rüzgâr gibi eserek kendinden sıkça bahsettirdi.

   Rize’de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonluğunda gerçekleştirilen Okullar arası Kros Yarışmasında Bölge birincisi olan Zinnet, ileriki tarihlerde yapılacak olan Okullar arası Kros Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı.

   Rize’de yapılan Kros Bölge Birinciliği Yarışmalarını değerlendiren Çaldıran Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Necip Çınarcı, aldıkları başarının kendileri için oldukça önemli olduğunu söyledi.

    En yakın rakiplerine 24 puan fark attıklarını vurgulayan Çınarcı, "Bu derece ile Türkiye finallerine de katılacağız inşallah. İlçemizde son dört yıldır azimli, disiplinli ve düzenli çalışmaların meyvesi olarak, Okul Sporları Kros Bölge Yarışmalarında Bölge Birinciliği kupasını hiç kimseye kaptırmayarak yolumuza devam ediyoruz. Sporcularımızın bu yarış sonrası kendilerine olan güveni oldukça arttı. Türkiye finalinde ise iyi bir derece ile Van’a döneceğimize sonuna kadar inanıyoruz. İlimiz adına bu zorlu ve çekişmeli yarışmalara katılarak ter döken ve yarışan tüm sporcularımızı yürekten kutluyorum. Bu yarışmalara katılmamızda emeği geçen başta; Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze, Çaldıran Kaymakamlığımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

    Atletizm Van İl Temsilcisi Enver Acar ise; “Türkiye Atletizm Federasyonumuz tarafından, Ülkemizin 48 ilinden 750 sporcumuzun katılımı ile gerçekleştirilen Okul Sporları Yıldızlar Gençler Kros Bölge Birinciliği yarışmalarına ilimiz adına katılım sağlayarak ilimize bölge birinciliği kazandıran sporcumuzu ve antrenörümüzü tebrik ediyorum. İlimizin son 4 yıl içerisinde atletizm branşındaki başarıları gerek federasyon yetkililerimiz gerekse ilimiz hakem ve antrenörleri tarafından büyük bir takdir topluyor. Antrenörlerimizin disiplinli ve programlı çalışmaları, sporcularımızın gayret ve azimleri ile birleşince ortaya böylesi gurur verici başarılar çıkıyor. Bu başarılarımızın gerçekleşmesinde ve ilimizin atletizm branşındaki başarı çıtasının yükselmesinde bizlerden hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen; Van Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Sayın Nevzat İnanç, başta olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2020, 12:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29