Vanlı boksör yarı finale kaldı

Van Boks İl Temsilcisi olan Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli’nin destekleriyle Gençler Avrupa Boks Şampiyonasında Türkiye’yi temsil eden Vanlı boksör Azat Demirhan yarı finale yükseldi.

Vanlı boksör yarı finale kaldı

    21 Ekim’den bu yana Antalya’da devam eden Gençler Avrupa Boks Şampiyonasına 52 kiloda katılan Vanlı boksör Azat Demirhan, rakiplerini tek tek mağlup ederek çeyrek finale kadar geldi.

   Çeyrek final müsabakalarında ise İtalyan rakibini üstün bir performansla yenerek yarı finale yükselen Azat Demirhan, Avrupa üçüncülüğünü garantiledi. Önümüzdeki günlerde yapılacak karşılaşmalardan da başarıyla çıkmayı hedefleyen Demirhan, Van’a altın madalyayla dönmek istiyor.

 

     “Bu başarıyı Kaymakam Çiçekli’ye ithaf ediyoruz”

  Milli Boks Antrenörü Ayhan Öz, Van Boks İl Temsilcisi olan Edremit Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli’nin ve Edremit Belediyesinin büyük destekleriyle finale çıkıp, altın madalyayla Van’a dönmeyi arzu ettiklerini belirterek, bu başarının asıl mimarının Kaymakam Çiçekli olduğunu kaydetti.

   Bu başarıyı Kaymakam Çiçekli’ye ithaf ettiklerini anlatan Öz, “Kaymakam Bey spordan sorumlu Van Vali Yardımcısı olduğu dönemlerde de hep yanımızda bulunarak, bizlere büyük destekler sundu. Sadece bize değil, tüm sporcuların başarı elde etmesi için malzemesinden tutun tüm sorun ve sıkıntılarımızı çözmek için büyük uğraşlar verdi. Biz bu yüzden kendisine çok şey borçluyuz. Bugün Azat bu başarıyı elde ettiyse, bunda en büyük pay Kaymakamımız Atıf Çiçekli’nindir. Kendisine ilimiz ve ülkemiz adına şükranlarımızı sunuyoruz” dedi. 

 

     “Edremit’te geleceğin sporcuları yetiştiriliyor”

    Öz, Van'da işportacılık yaparken boks takımına kazandırılan ve elde ettiği şampiyonluklarla birçok spor kulübünün dikkatini çekmeyi başaran Azat Demirhan gibi nice sporcuların Edremit Belediyesinin sağladığı imkanlarla yetiştirildiğini kaydetti. Öz, “Edremit Belediyesi tarafından Nur Tatar Kapalı Spor Salonu’nda birçok spor branşında eğitim verilerek geleceğin sporcuları yetiştiriliyor. Belediyenin tahsis ettiği servislerle özellikle maddi durumu düşük ailelerin ikamet ettiği Süphan ve Şabaniye gibi mahallelerden alınan çocuklar, burada eğitim görüyor. Belediyemizin sağladığı bu imkanların meyvelerini önümüzdeki yıllarda alacağız inşallah” diye konuştu.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

 

Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2017, 16:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29