Vanlı boksörler 3 madalya ile döndü

Van Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, Türkiye Boks Federasyonu’nun 22 yaş altı erkekler boks şampiyonasından 3 madalya ile döndü.

Vanlı boksörler 3 madalya ile döndü

    Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu’nun talimatlarıyla Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü çatısı altında toplanan genç sporcular, Antalya’da bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Türkiye boks şampiyonasında 3 madalya birden kazandı.

   300 SPORCU RİNGE ÇIKTI

   9-13 Ocak 2018 tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirilen Türkiye boks şampiyonasına Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü de katıldı. 300’e yakın sporcunun ringe çıktığı şampiyonada 18 sporcu 10 sıklette madalya için mücadele etti. Zorlu mücadele sonucunda Vanlı sporculardan Tugay Öner 49 kilogramda, Savaş Ürgün ise 52 kilogramda Türkiye 2.’liği kazanırken,  60 kilogramda Ferdi Ürgün ise Türkiye 3.sü oldu.

    “VALİMİZ SAHİP ÇIKTI BİZLER BAŞARDIK”

   Konuya ilişkin bilgi veren Van Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Milli Boks Antrenörü Ayhan Öz daha önce sporcularının farklı takımlarda mücadele ettiğini belirterek, “Valimiz ve Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Murat Zorluoğlu ilimize geldikten sonra bu çocuklara sahip çıktı. Bu sayede Vanlı sporcularımız Van’ı temsil etmeye başladılar. İlk başarımızı da ortaya koyduk. Çok şükür 3 madalya ile ilimize döndük. Ben Sayın Valimize bu sahiplenmesinden dolayı çok teşekkür ediyorum. İnşallah sporcularımız 29 Ocak 5 Şubat 2018 tarihleri arasında Niğde’de yapılacak olan Gençler Türkiye Şampiyonasına da katılacaklar. Hüseyin Tekin hocamızla birlikte onun hazırlıklarını yaptırıyoruz. Başaracağımıza inanıyoruz” dedi.

   İlk kez düzenlenen ve Türkiye’nin dört bir yanından sporcunun ringe çıktığı şampiyona Antalya’nın ev sahipliğinde Muratpaşa Belediyesi Çağlayan Spor Salonu’nda düzenlenmişti.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2018, 10:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29