Vanlı boksörler madalyalarla döndü

Türkiye Boks Federasyonu 2017 yılı faaliyet takviminde yer alan Türkiye Büyük Erkekler Ferdi Boks Şampiyonası 3.grup Eleme Müsabakalarına katılan Vanlı boksörler farklı kategorilerde 1 Altın ve 2 Gümüş madalya ile döndü.

Vanlı boksörler madalyalarla döndü

   Türkiye Boks Federasyonu 2017 yılı faaliyet takviminde yer alan ve 22 ilden 79 boksörün katılımıyla İskender Iğdır Spor Salonu’nda 10 farklı sıklette düzenlenen, Türkiye Büyük Erkekler Ferdi Boks Şampiyonası 3.grup Eleme Müsabakalarına katılan, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü boksörlerinden 56 kiloda Savaş Ürgün birinci olurken 49 kiloda Tugay Öner, 75 kiloda ise Zafer Elasan ikincilik madalyasının sahibi oldu.

   Iğdır’da yapılan; Türkiye Büyük Erkekler Ferdi Boks Şampiyonası 3.grup Eleme Müsabakalarına ve boks takımımıza yoğun ilginin olduğunu vurgulayan Milli Boks Antrenörü Ayhan Öz; “Türkiye Boks Federasyonumuz tarafından Iğdır ilimizin ev sahipliğinde 22 ilimizden 79 sporcunun katılımı ile gerçekleştirilen Büyük Erkekler Ferdi Boks Şampiyonası’na bizlerde ilimiz adına 3 sporcumuz ile katıldık. Sporcularımızdan Savaş Ürgün 56 kiloda birincilik, Tugay Öner 49 kiloda ve Zafer Elasan ise 75 kiloda rakipleri ile kıyasıya bir mücadele sergileyerek ikincilik madalyasını ilimize kazandırmanın mutluluğunu bizlere yaşattılar. Bu müsabakalar sonucunda ilimize farklı dereceler kazandıran sporcularımızın başarıları ilimizde boks branşına yeni başlayan sporcularımıza çok iyi bir motivasyon, şevk ve azim kazandırıyor. İnşallah bu gayret ve özverili çalışmalarımız ile ilimize yeni şampiyon boksörler kazandıracağız. Federasyonlarımız tarafından bu müsabakaların olması hem bizler için hem sporcularımız içinde çok güzel. Farklı turnuvalarda yeteneklerimizi sergileyerek büyük başarılarla ilimizin adını duyurmak bizleri çok mutlu ediyor. Aldığımız bu güzel dereceler ile bizlere mutlulukların en güzelini yaşatan bütün sporcularımızı bir kez daha tebrik ediyorum.  İnşallah sporcularımız ile bundan sonraki hedefimiz ise federasyonumuz tarafından ileriki tarihlerde yapılacak olan; Türkiye Büyük Erkekler Ferdi Boks Şampiyonası’nda ringe çıkmaktır. Buradan son olarak başta il müdürümüz olmak üzere tüm büyüklerimize boks takımımıza her zaman yakın ilgi ve desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

    Iğdır’dan Van’a 1 Altın ve 2 Gümüş Madalya kazandıran sporcu ve antrenörleri makamında ağırlayan; Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi. “Türkiye Boks Federasyonumuz tarafından Iğdır’da yapılan Türkiye Büyük Erkekler Ferdi Boks Şampiyonası 3.grup Eleme Müsabakalarına ilimiz boks takımından 3 sporcumuz katıldı. Milli boksörlerimiz katıldıkları Türkiye Büyük Erkekler Ferdi Boks Şampiyonası Eleme Müsabakalarında 1 Altın ve 2 Gümüş Madalya kazanmanın mutluluğunu yaşattılar. İnşallah sporcularımız bu yarışmadan kazandıkları başarılarından dolayı federasyonumuz tarafından ileri bir tarihte yapılacak olan Türkiye Büyük Erkekler Ferdi Boks Şampiyonası’nda ilimizi temsil edeceklerdir. Boksörlerimizin bundan sonra katılacakları müsabakalarda da ilimiz adına en güzel başarılara imza atacaklarına inanıyoruz. Sporcularımızı ve Milli Boks Antrenörümüz Ayhan Öz ve Hüseyin Tekin hocalarımızı bir kez daha tebrik ediyor, kendilerine başarılar diliyoruz” diye konuştu.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2017, 09:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29