Vanlı doğa severlerin gezisi renkli geçti

Van'da bulunan Vadi Doğa Sporları Kulübü üyeleri, kentteki ve yakın şehirlerdeki yürüyüş programlarını sürdürüyor. Doğa severlerin son durağı tarihi Ahlat ilçesiydi.

Vanlı doğa severlerin gezisi renkli geçti

    Van'daki tüm yüksek dağlara defalarca Zirve yapan Vadi Doğa Sporları Kulübü üyeleri, bu hafta sonu Bitlis'in tarihi ilçesi Ahlat'a yürüyüş gerçekleştirdi.


    'Doğada Buluşalım' sloganı ile faaliyetlerini Van'da yürüten Vadi Doğa Sporları Kulübü, bünyesinde bulunan üyeleri için Van Gölü Havzasındaki tarihi ören yerlerine gezi ve yürüyüş etkinlikleri düzenliyor.


    Gazetemize açıklamalarda bulunan Vadi Doğa Sporları Kulübü Dernek başkanı Ömer Demez; kulüp olarak öncelikle Van ve ilçeleri olmak üzere, Van Gölü Havzasında bulunan bir çok noktaya sürekli etkinlik düzenlediklerini belirtti.
Ahlat ile ilgili bilgiler veren Demez, "Tarih ve Doğanın iç içe olduğu Ahlat ilçesinde, yapılan araştırmalara göre 500 adet neotik çağdan kalma mağara olduğu anlatıldı. Ahlat'ta doğal alanlardan olan ve mağara turizmi açısından büyük önem arz eden mağara kümeleri genellikle; Harabeşehir, Sultan Seyit Dereleri, Kırklar Vadisi ve Madavans Vadisi en çok bilinen tarihi ören yerlerindendir. Tatvan Por Köyünden tutun, Nemrut Krater Gölüne varana dek tarihî ve Doğal ören yerlerine Doğa Gezileri tertip etmekteyiz. Arkadaşlarımız ile birlikte ilkbaharın güzelliklerini doğada yaşamak için bugün tarihi ve turizm önemi çok büyük olan Ahlat Madavans Vadisine etkinlik yapmayı uygun gördük. Madavans Vadisinde neotik çağdan kalma mağara kümeleri, bizi hayrete düşürdü. Doğamızın bize tarihten miras kaldığına bir kez daha şahit olduk. Her etkinliğimiz gibi Ahlat Madavans gezimizde çok güzel ve keyifli geçti. Gezi yolculuğumuza Gevaş- Edremit üzerinden Tatvan, Adilcevaz,Erciş akabinde Van ile sonlandırarak mini bir tur yapmanın hazzını yaşıyoruz. İstedik ki kahvaltımızı evde değil de masmavi gölümüzün etrafında yapalım, çayımızı ormanın yeşillikleri içinde yudumlayalım, çünkü doğa zorluklar karşısında nasıl bir tutum göstermemiz gerektiği konusunda bize yeni tecrübeler kazandırırken aynı zamanda paylaşma kültürünü de öğretmektedir. Ayrıca 120 kişilik katılımla Doğa Sporları içinde Rekoru eline geçirdi biz de Vadi Doğa Sporları Kulübü olarak bu yüzden gururluyuz, demek ki, yaptığımız işler doğru ki bu kadar rağbet görüyor. Profesyonel fotoğrafçılar Murat Cacim ve Burak Demir'in de iştirak ettiği etkinliğimize katılan bay bayan tüm üyelerimize teşekkür ederim umarım gönüllerince olmuştur"diyerek sözlerini tamamladı.


     Doğa gezisine katılanlardan Hamide Ulutaş ise yaptığı açıklamada, "Aslen Vanlı olmama rağmen Hatay'da yaşadığım için memleketimin güzelliklerini çok fazla görmem mümkün olmadı. Ancak bugün Van'da olmam vesilesi ile arkadaşım Neciba Kartal'ın davetlisi olarak Ahlat Gezisine katıldım ve benim açımdan oldukça güzel geçti. Katılan herkesin ayağına sağlık" diyerek sözlerini tamamladı.


   Ahlat Madavans Vadisine yapılan etkinliğe, ikisi 4 yaşında kız çocuğu, ikisi 10 yaşında erkek çocuğu olmak üzere toplam 120 doğasever katıldı.

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2018, 18:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER