Vanlı döşemeci çeyrek asırdır görev yapıyor

Van’da yaklaşık 25 yıldır döşeme ustası olan Abdulkerim Hallaç, sabırla çalışmalarını devam ettiriyor. Hallaç, koltuk, çekyat, sandalye, baza ve bilumum döşeme işleri ile uğraşıyor.

Vanlı döşemeci çeyrek asırdır görev yapıyor

  Aileden gelen ve yaklaşık yirmi beş yıldır yani çeyrek asırdır koltuk, çekyat, sandalye, baza ve bilumum döşeme işleri ile uğraşan Abdulkerim Hallaç ile sizler için kısa bir röportaj yaptık.

  Gazetemize konuşan Abdulkerim Hallaç “Ben kendimi bildim bileli döşeme işi ile uğraşıyorum. Aileden gelen bu mesleği çalışanlarımız ile birlikte sürdürmeye gayret ediyoruz. Özellikle bana bu mesleği öğreten ve sevdiren ustam Hüseyin Özdağ'a minnettarım ve sonsuz şükranlarımı sunarım. Allah kendisinden razı olsun. Tabi Van'da bu meslekle uğraşan çok sayıda iş yeri olmasına rağmen, yeni nesil çok da mesleğe ilgi göstermiyor. Genelde hazır mobilya tercih edildiği için biz de zar zor mesleği devam ettiriyoruz. İnsanlarımız bir mobilyayı kolay kolay beğenmiyor malesef. Eskiden sanatkârlara büyük saygı duyulurdu. Ancak günümüzde böyle birşey söz konusu değil. Bizler her şeye rağmen işimizi severek yapıyoruz. Allah can sağlığı verdikçe de mesleği sürdürmeye gayret edeceğiz inşallah” diye konuştu.

  Söz konusu işyerinde çalışan ustalardan Suat Tan ise döşeme işini ve atölyeyi sevdiğini belirterek, “Bu mesleği mecbur olduğum için değil, sevdiğim için yapıyorum. Ben otuz üç yaşındayım ve onbeş yıldır döşeme işiyle uğraşıyorum. Ustam Abdulkerim Hallaç’a bana kol kanat olduğu için, bilmediğim konuları sabırla bana öğrettiği için ona çok teşekkür ederim. İnşallah bende benden sonra mesleğe başlayan çırak arkadaşlarımıza elimden geleni yapacağım” dedi.

  Van Bölge Gazetesi: Aslıhan Karakoç

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 13:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29