Vanlı gazeteciler Mahall City'i gezdi

Van'da bulunan yerel ve ulusal basın mensupları daha önce 'Kahve Diyarı' olarak işletilen ve şimdi yenilenerek 'Mahall City' adıyla hizmet veren cafe-restaurantı gezdi. İş yeri sahipleri Erhan Özdamar ve Taner Berk, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Vanlı gazeteciler Mahall City'i gezdi


    Van'ın İpekyolu İlçesi Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde Kültür Sarayı aşağısında bulunan ve daha önce Kahve Diyarı olarak işletilen iş yeri, baştan sona tadilattan geçirilerek ve modern bir görüntüye kavuşturularak 'Mahall City' adıyla hizmet vermeye başladı.
Yetkililer Erhan Özdamar ile Taner Berk'in davetiyle söz konusu Mahall City adlı işyerini gezen gazeteciler, hayranlıklarını gizleyemedi.
   Modern iş yerinde dünya mutfağı yer alırken, konuyla ilgili gazetecilere bilgiler veren iş yeri sahibi Erhan Özdamar ve İşletme Müdürü Musa Göğercin, kentin modern iş yerlerine ihtiyacı olduğunu belirtti.
   Erhan Özdamar, daha önce Kahve Diyarı olarak bilinen iş yerini her yönüyle değiştirdiklerini ve modern bir görüntüye kavuşturduktan sonra halkın hizmetine sunduklarını söyleyerek, "Bu yatırımı batıda bir şehirde açabilirdim. Ancak ben Van'da açmaya karar verdim. Çünkü Van'ı çok seviyorum" ifadelerini kullandı. Özdamar, yakın zaman içinde yeniden Kahve Diyarı'nı hizmete açacaklarını belirtti.
Kente gelen turistlerin ihtiyacını karşılayacak modern iş yerlerinin bulunmadığı yönündeki eleştirilere bir yanıt vermek için böylesi güzel bir mekânı kentin insanlarının ve turistlerin imkanına sunduğunu anlatan Özdamar, "İlimize gelenler otel dışında çarşı merkezine çıktığında böylesi mekanlara gelsin diye bu iş yerini hizmete sunduk" şeklinde konuştu.
   Söz konusu iş yerinde dünya mutfağının bulunduğunu, aynı zamanda yöresel yemeklerin yer aldığını belirten Erhan Özdamar, "Biz yerel lezzetleri dünya mutfağı için de tanıtabiliriz. Eğer dünya mutfağını tam anlamıyla başardığımızda ve bu dünya mutfağı içerisine bir ya da iki lezzetimizi bırakabilirsek bunun yeterli olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda yeme içme sektörü çok önemli. Çünkü ekonomi, yeme içme sektörü üzerinde dönüyor. Biz yeme, içme ve eğlence sektöründe Van'da başarı elde edebilirsek, ilimizin ekonomisine katkı sunabiliriz" dedi.
   İşletme hakkında bilgiler aktaran Mahall City Genel Müdürü Musa Göğercin ise, söz konusu iş yerlerinde vatandaşlara suşi hizmeti verdiklerini anlattı.
  İş yerlerinde hiçbir şekilde katkı maddesi kullanılmadığını söyleyen Göğercin, "Çünkü hem kendi sağlığımızı hem de misafirlerimizin sağlığını göz önünde bulundurduk. Buradaki bütün ürünlerin numunesini halk sağlığına götürüp, orada test ettikten sonra onayını aldık. Bunun yanında yine bitki çaylarımız ve diğer normal çaylarımızın hiçbirine karbon monoksit değmemiştir. Hepsi yüksek rakımlı yerlerden getiriliyor. Belki maliyeti yüksek ama sloganımız çerçevesinde hem kendi sağlığımızı hem de misafirlerimizin sağlığını ön olanda tutuyoruz" dedi.
    Gazeteciler yemek yedikten sonra iş yeri yetkilileri tarafından uğurlandı.

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2018, 17:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER