Vanlı Gazetecilerden Başkale gezisi...

Van'da bulunan yerel ve yaygın basın mensupları, 15-22 Nisan Turizm Haftası münasebetiyle, Başkale ilçesindeki tarihi ve turistik yerleri gezdi.

Vanlı Gazetecilerden Başkale gezisi...

          Van'da yerel ve yaygın medya mensupları Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Başkale ilçesine gitti.
Devlet Tiyatrosu önünde Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ tarafından uğurlanan gazeteciler sabah saatlerinde yola çıktı.
Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü organizasyonu ile Başkale ilçesindeki turistik yerleri gezen gazeteciler, burada peribacalarını fotoğrafladı.


           BAŞKALE KAYMAKAMLIĞI ZİYARETİ...
İlçeye vardıktan sonra Başkale Kaymakamı Asım Solak'ı ziyaret eden basın mensupları, burada ilçe ile ilgili bilgiler aldı.
Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Meliha Uman'ın da bulunduğu gazeteciler heyeti ile tek tek tanışan Kaymakam Solak, yaklaşık 7 ay önce Malatya Doğanyol ilçesinden Başkale'ye atandığını, yerel seçimlere kadar aynı zamanda Belediye Başkan Vekilliği görevini sürdürdüğünü söyledi.


       Kaymakam Solak, ilçede kış mevsiminin uzun sürdüğünü, bu yüzden Mayıs sonrası yine gazetecileri ilçeye davet edeceğini belirterek, o tarihlerden itibaren travertenlerin de gezilebileceğini anlattı.
Ziyaret sonrası Başkale Öğretmen Evi'nde yemek yiyen basın mensupları, daha sonra Yavuzlar Mahallesi'ne geçti.


         VANADOKYA GEZİSİ...
Burada peribacaları ile ilgili bilgiler veren Van Müze Müdürlüğü Müze Araştırmacısı Atilla Gök, soz konusu yerlerin daha fazla tanıtılması gerektiğini söyledi.
Gök, binlerce peribacalarının olduğu turistik yerlerin gazeteciler tarafından kamuoyuna tanıtılmasınin önemli olduğunu belirtti.
Yavuzlar Mahallesi Muhtarı Süleyman Akkaya ise yoğun yağışlardan dolayı zaman zaman sel olaylarının yaşandığı mahalleye bir köprü yapılmasını istedi.
Peribacalarının görüntülerini alan basın mensupları, birlikte objektiflere poz verdi.

 


           DEVE ÇİFTLİĞİ GEZİSİ...
Ardından Kocaköy Mahallesi'nde 21 devenin olduğu deve çiftliğini gezen gazeteciler burada çiftlik yetkililerinden bilgi aldı.
Çiftlik sahiplerinden İshak Erbay, deve fiyatlarının 40 bin ile 1 milyon tl arası değiştiğini ve Aydın'daki yarışlarda Türkiye birincisi olan bazı develerin kendi çiftliklerinde yetiştiğini anlattı.


          Gazeteciler daha sonra yıkıntı halindeki Bartholomeos Kilisesi'ne geçerek burada fotoğraf çektirdikten sonra Van'a döndü.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2019, 09:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER