Vanlı gaziler ve şehit aileleri Hatay'a gitti

Vanlı Kıbrıs ve Kore gazileri ile şehit aileleri, Zeytin Dalı Harekatı'nı gerçekleştiren Mehmetçiğe destek amacıyla Hatay'a gitti.

Vanlı gaziler ve şehit aileleri Hatay'a gitti

   Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Van Şubesi, Van Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Muharip Gaziler Derneği Van Şubesi üyeleri, Afrin’de Zeytin Dalı Harekatı'nı gerçekleştiren Mehmetçik'e destek olmak amacıyla Hatay’a gitti. Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Van Şube Başkanı Hamiyet Erez Koç, Afrin’de Zeytin Dalı Harekatı ile teröristlere karşı mücadele veren Mehmetçik'e destek vermek ve 70 binden fazla şehit yakını ve gazilerle birlikte Türk ordusunun verdiği mücadelenin yanında olduklarını belirtmek amacıyla bir araya geldiklerini belirterek, "Biz Kore, Kıbrıs, terör ve 15 Temmuz’da vatana canını vermekten imtina etmeyen gazilerimiz ve çeşitli sebeplerle mesleğini yapamayan yüzlerce uzman çavuş kardeşlerimizle Afrin’e gitmek istiyoruz. Bize izin verin ki cephedeki Mehmetçiklerimize omuz verelim. Biz düşmanı dağlarından tanırız. Vatan için elimizi, gözümüzü, bacaklarımızı feda ettik gerekirse canımızı da feda ederiz. Mazlumun canına, ülkemizin bekasına kast eden bu taşeron hainlere karşı biz de göreve hazırız. Dün nasıl bu vatan için bedel ödediysek, yine ödemeye hazırız" dedi.
   Türkiye Muharip Gaziler Derneği Van Şube Başkanı Cafer Oğur ise gazilerin Afrin’e gitmek için ısrar ettiklerini ifade ederek, "Gazilerimiz bana ‘Kore ve Kıbrıs’ta nasıl silah aldıysak, bugün de silah almaya hazırız’ dediler. Ben de kabul ettim. Ben bu kapsamda hepsine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
   Gazi ve şehit aileleri ise Afrin’deki Mehmetçik'e hem moral vermek hem de destek olmak amacıyla bölgeye gittiklerini dile getirdi. Heyecanlı olduğunu dile getiren Kıbrıs Gazisi Tayyar Tekinbaş da, "Bizler oradaki kardeşlerimize destek olmak ve moral vermek için gidiyoruz. Ama ben onlarla beraber asker olmak istiyorum" şeklinde konuştu.
   Daha sonra ellerindeki Türk bayraklarıyla İpekyolu Askerlik Şubesi Başkanlığı önüne gelen yaklaşık 90 kişilik gazi ve şehit aileleri, otobüslere binerek Hatay’a hareket etti.

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2018, 11:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29