Vanlı gençler satranç turnuvasında buluştu

Zekâ oyunlarının başında gelen Satranç bu kez Vanlı gençleri bir araya getirdi. Ak Parti İpekyolu Gençlik Kollarının düzenlediği turnuva önceki gün yapıldı.

Vanlı gençler satranç turnuvasında buluştu

        Bir hafta önce duyurusu yapılan ve  " En İyi Hamleni Yap " sloganı ile düzenlenen turnuvaya Vanlı genç satranç severler büyük bir ilgi gösterdi.

 


        Tuşba Gençlik Merkezi Spor Salonunda yapılan ve toplam 242 kişinin başvurduğu müsabakaya 240 kişi katıldı. Eleme usulü ile başlayan turnuva sonrasında tur atlama maçları ile devam etti.
Ödüllü Turnuvanın 1.sine yarım altın, 2.'ye çeyrek altın, üçüncüye ise gram altın şeklinde belirlendi. İlk 50'ye giren kişilere ise Van Spor formaları dağıtıldı.

 


        Düzenlenen turnuva ile ilgili konuşan Ak Parti Van İpekyolu Gençlik Kolları Başkanı Mahmut Kösem, “Satranç Turnuvasını düzenlemenizdeki amaç; planlı hareket etmenin önemini ve gerekliliğini kavratan, süratli, doğru ve çabuk düşünebilmeye yardımcı olan, olaylara doğru yorumlarla yaklasabilme yeteneklerini geliştiren, kişiliği ve karakteri olumlu yönde etkileyen ve geliştiren , kendine güven duygusunu aşılayan ve bunu geliştiren satranç sporunu yaymak ve gençleri spora yönlendirmek amacıyla bu işi bir yerden başlatma gereği hissederek Geleneksel olarak düşündüğümüz 1.Gençlik Satranç Turnuvasını düzenledik. Bu doğrultuda Turnuvayı büyük  başarı ile kazanarak 1. olan Burhan Çapal, 2. Ali Fuat Türkoğlu ve 3. olan Tahir Caner i yürekten tebrik eder başarılarının devamını dilerim. Ayrıca bugün bizi turnuvada yalnız bırakmayan Ak Parti İpekyolu İlçe Başkanımız sayın Vesim Yaviç’e, Ak Parti Van İl Başkan Yardımcısı Abdullah Çalım’a ve bütün misafirlere ayrı ayrı teşekkür ederim” dedi.
Turnuva sporcuların aldıkları ödüller ve çekilen toplu fotoğraf ile sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2019, 15:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER