Vanlı güreşçiler 8 madalya elde etti

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü 2019 faaliyet programında yer alan ve Muş Yeni Spor Salonunda yapılan Okul Sporları Yıldızlar Güreş Müsabakalarına katılan, Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Güreş Takımı sporcuları 8 madalya ile döndüler.

Vanlı güreşçiler 8 madalya elde etti

            Spor Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ve Muş Yeni Spor Salonunda Kahramanmaraş, Bitlis, Iğdır, Batman, Muş, Van, Şanlıurfa, Elazığ Erzurum, Kars, Ardahan, Diyarbakır, Bingöl, Hakkari ve Siirt illerinden 254 sporcunun katılımı ile birbirinden çekişmeli karşılaşmalara sahne olan Okul Sporları Yıldızlar Güreş Müsabakalarına Van’dan katılım sağlayan, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Güreşçileri ezeli rakiplerini minderde mağlup ederek farklı kategorilerde 8 madalyanın sahibi oldular.        

 

         Muş Yeni Spor Salonunda 15 ilden 254 sporcunun mindere çıkarak rakipleri, ile kıyasıya mücadelelerin sergilendiği Okul Sporları Yıldızlar Güreş Müsabakalarına katılan; Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü güreşçilerinden 57 kiloda Musa Oflas, 85-100 kiloda Ömer Kartal Birinci olurken 48 kiloda Samet Aydın, 85-100 İbrahim Alan ve 62 kiloda ise Yusuf Sönmez ikincilik madalyasının sahibi olurken, 41 kiloda Şefik Türker, 44 kiloda Ali Alkan ve 75 kiloda ise Serdar Güngör üçüncülük madalyasının sahibi oldu.

 

 

           Okul Sporları Yıldızlar Güreş Müsabakalarına Van’ın Gürpınar, Çatak ve Merkez ilçelerinden katılım sağlayan güreşçiler, ezeli rakipleri ile girmiş oldukları zorlu müsabakalar neticesinde farklı kategorilerde kazanmış oldukları dereceleri ile başarılarına bir de bölge grubunda birincilik derecesini eklemeyi başardılar.

 

 

         Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Güreş Antrenörü Cahit Cevizci yaptığı açıklamasında, “Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz tarafından, Muş ilimizin ev sahipliğini yaptığı ve 15 ilden 254 güreşçimizin minderde ter döktüğü, Okul Sporları Yıldızlar Güreş Müsabakalarına bizlerde ilimiz adına 9 sporcumuz ile katılım sağladık. Güreşçilerimiz çıktıkları minderden rakiplerini mağlup ederek ilimize 2 birincilik, 3 ikincilik, 3 üçüncülük madalyası ve bir de grup birinciliği kazandılar. İlimiz adına böyle güzel başarılara imza atarak bizlere bu mutluluğu yaşatan güreşçimizi bir kez daha tebrik ediyoruz. Sporcularıyla gurur duyduklarını belirterek sporcularının disiplin içerisinde antrenmanlara eksiksiz katıldıklarını vurgulayan Güreş Antrenörü Cahit Cevizci, ileriki tarihlerde yapılacak olan; Türkiye Şampiyonasından da iyi dereceler elde edeceklerine inandıklarını belirtti. Katıldığımız yarışmalarda bizlerden destekleri esirgemeyen başta il müdürlüğümüz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

 

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2019, 10:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29