Vanlı güreşçiler Türkiye finallerine adını yazdırdı

Muş’ta yapılan Okul Sporları Yıldızlar Güreş Müsabakalarına Güzin Dinçkök Ortaokulu, Cumhuriyet İmam Hatip Ortaokulu ve Yavuz Selim Ortaokulu adına katılan, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü alt yapı öğrencileri, kazandıkları 1 Birincilik, 1 İkincilik ve 2 Üçüncülük derecesi ile Türkiye Finaline gitmeye hak kazandı.

Vanlı güreşçiler Türkiye finallerine adını yazdırdı

     Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ve Muş’ta yapılan 14 ilden 104 sporcunun katılımı ile birbirinden çekişmeli karşılaşmalara sahne olan Okul Sporları Yıldızlar Güreş Müsabakalarına Van’dan katılım sağlayan, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü alt yapı güreşçileri ezeli rakiplerini minderde mağlup ederek farklı kategorilerde ilimize 1 birincilik, 1 ikincilik ve 2 üçüncülük madalyası kazandırdı. 

   Muş Spor Salonunda 14 ilden 104 sporcunun mindere çıkarak rakipleri, ile kıyasıya mücadelelerin sergilendiği Okul Sporları Yıldızlar Güreş Müsabakalarına Güzin Dinçkök Ortaokulu, Cumhuriyet İmam Hatip Ortaokulu ve Yavuz Selim Ortaokulu adına katılan, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü alt yapı öğrencilerinden Arda Kaan Genç Birinci, Deniz Zengin İkinci, Şahin Erginoğuz ve Nakşi Yörgüç ise üçüncülük madalyasının sahibi olarak Türkiye Finaline katılmaya hak kazandı.  

    Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Güreş Antrenörü Cahit Cevizci yaptığı açıklamasında, “Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz tarafından, Muş ilimizin ev sahipliğini yaptığı ve 14 ilden 104 güreşçimizin minderde ter döktüğü, Okul Sporları Yıldızlar Güreş Müsabakalarına bizlerde ilimiz adına Yavuz Selim Ortaokulu, Güzin Dinçkök Ortaokulu ve Cumhuriyet İmam Hatip Ortaokulumuzda okuyan 7 sporcumuz ile katılım sağladık. Güreşçilerimiz çıktıkları minderden rakiplerini mağlup ederek ilimize 1 birincilik, 1 ikincilik ve 2 üçüncülük madalyası kazandırdılar. İlimiz adına böyle güzel başarılara imza atarak bizlere bu mutluluğu yaşatan güreşçimizi bir kez daha tebrik ediyoruz. Sporcularıyla gurur duyduklarını belirterek sporcularının disiplin içerisinde antrenmanlara eksiksiz katıldıklarını vurgulayan Güreş Antrenörü Cahit Cevizci, ileriki tarihlerde yapılacak olan, Türkiye Finallerinde daha iyi dereceler elde edeceklerine inandıklarını belirtti. Katıldığımız yarışmalarda bizlerden destekleri esirgemeyen başta il müdürlüğümüz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2020, 14:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29