Vanlı haltercilerin çalışması sürüyor

Van Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü, Ferdi Sporlar Merkezi Halter Salonunda antrenör gözetiminde sıkı bir çalışma ile antrenmanlarına aralıksız devam eden halterciler, 02-05 Ağustos 2018 tarihleri arasında Ordu’da yapılacak olan Gençler ve 23 Yaş Altı Türkiye Şampiyonası’na iddialı hazırlanıyorlar.

Vanlı haltercilerin çalışması sürüyor

    Ferdi Sporlar Merkezi Halter Salonunda Milli Halter Antrenörü Cihan Ertunç gözetiminde günde iki seanslık antrenmanlar ile akşam saatlerine kadar antrenman yapmak zorunda kalan halterciler, başarı tablolarına yeni başarılar eklemek için sıkı bir çalışma ile gecenin geç saatlerine kadar antrenman yapıyorlar.

    Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Milli Halter antrenörü Cihan Ertunç, yaptığı açıklamada; “İlimizde halter branşında iki yıldır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Sayın Nevzat İnanç’ın girişimleri sonucunda Edremit ilçemizde bulunan Nur Tatar Spor Salonu, Gürpınar İlçemizde bulunan Şehit Kaymakam Mehmet Fatih Safitürk Ferdi Sporlar Merkezimizde ve İpekyolu ilçemizde bulunan Ferdi Sporlar Merkezimizdeki Halter Salonlarımızdaki çalışmalarımıza 397 lisanslı, 157 faal sporcumuz ile yaz spor okulları kapsamındaki ücretsiz kurslarımıza devam ederken, Bir diğer yandan ise 02-05 Ağustos 2018 tarihleri arasında Ordu’da yapılacak olan, Gençler ve 23 Yaş Altı Türkiye Şampiyonası’na disiplinli ve iddialı bir şekilde hazırlanıyoruz. Bizim buradaki amacımız ise ilimizin halter geçmişine bakıldığı zaman çok iyi dereceler ve şampiyonluklar elde eden ve Halter Milli Takımımıza birçok sporcu kazandırmanın gururunu yaşayan biri olarak; bu birikim ve tecrübelerimizi bakanlığımız tarafından ülkemiz geneli çocuklarımız için ücretsiz olarak başlatılan ve ilimizde ise 26 farklı branşta yürütülen Yaz Spor Okulları projemize kayıt yaptıran öğrencilerimizi de bu güzel ve başarılı hedeflere ulaştırmaktır” dedi.

     Ertunç, sözlerine devamla, “İlimizde halter branşının yaygınlaşması ve gençlerimizin bu sporu yapması ile ilgili çalışmalarımız yoğun bir program ile devam ediyor. Bu yıl il müdürlüğümüz organizasyonluğunda yapmış olduğumuz halter il birinciliği yarışmaları sonunda birçok sporcumuz kendi yaş ve kilolarında başarılarını sergileyerek federasyonumuz tarafından yapılacak yarışmalara katılmaya hak kazandılar. Bu yarışmalarda başarılı olan sporcularımız il müdürlüğümüzün destekleri ile yeni ekipman ve malzemeler ile Edremit ilçemizde bulunan Nur Tatar Spor Salonu ve Gürpınar İlçemizde bulunan Şehit Kaymakam Mehmet Fatih Safitürk Ferdi Sporlar Merkezimizde oluşturduğumuz halter salonunda da kendi antrenmanları ve yaz spor okulları kapsamında kursa katılan öğrencilerimiz ile haftalık düzenli çalışmalarına devam ediyorlar. Buradan son olarak; Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Sayın Nevzat İnanç’a sizlerin aracılığıyla sporcularımız için sağlamış olduğu salonlarımızın tahsisi ve halter branşına göstermiş olduğu yakın ilgi ve desteklerinden ötürü şahsım ve sporcularım adına bir kez daha teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2018, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER