Vanlı Judocu Esmer, 'engel' tanımıyor

Türkiye Görme Engelliler Federasyonu tarafından Denizli’de yapılan Görme Engelliler Türkiye Judo Şampiyonası’nda Vanlı Esmer Taşkın 70 kiloda Türkiye İkincisi oldu.

Vanlı Judocu Esmer, 'engel' tanımıyor

   Türkiye Görme Engelliler Federasyonu tarafından Denizli Pamukkale Üniversitesi Spor Salonu’nda gerçekleşen Türkiye Görme Engelliler Judo Şampiyonası’na 30 ilden 160 sporcu katıldı.

   Şampiyonaya, Van Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü sporcularından Esmer Taşkın katıldı. Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü adına yarışmaya katılan Esmer Taşkın, rakiplerini eleyerek, yarı finale yükseldi. Yarı finalde ise rakibine yenilen görme engelli Esmer Taşkın, şampiyonayı ikinci olarak tamamlayıp, gümüş madalyanın sahibi oldu.

   Görme Engelliler Türkiye Judo Şampiyonası’nda alınan sonuçları değerlendiren Esmer Taşkın’ın antrenörü ve Van Judo İl temsilcisi Gürsel İzcier, şampiyonaya 6 ay hazırlanarak katıldıklarını söyledi. İzcier; “Görme Engelliler Türkiye Judo Şampiyonası’nda Van’dan tek bir sporcu ile katıldık. Bayan sporcumuz Esmer Taşkın zorlu ve çekişmeli devam eden müsabakalar sonunda rakiplerini bir bir eleyerek, yarı finale yükselen Esmer kızımız final karşılaşmasında ise rakibine yenilerek müsabakayı ikinci olarak tamamladı. Zorlu ve disiplinli çalışmalarımız sonucunda ilimize Türkiye İkinciliği kazanmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Sporcumuz Esmer Taşkın’ın zorlu yaşamını bir kenara bırakıp, spora kazandırılması ilimizdeki diğer engelli sporcularımıza da çok iyi bir örnek olacağına inanıyoruz. Van Valimiz ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilimiz Sayın Murat Zorluoğlu’nun engelli judo branşında yarışmalara katılan Esmer Taşkın kızımıza vermiş olduğu desteklerinden dolayı kendisine sporcum ve şahsım adına çok teşekkür ediyorum. İnanıyoruz ki destek verildiği zaman ilimizde birçok farklı branşta yarışmalara katılan engelli sporcularımız da en güzel başarılara imza atacaklardır. Kızımız Esmer Taşkın’ı ilimiz adına kazanmış olduğu bu güzel başarısından ötürü bir kez daha yürekten kutluyoruz.  Bir sonraki şampiyonalarda daha iyi dereceler alacağımıza sonuna kadar inanıyoruz. Yarışmalarda illerini en şekilde temsil eden bütün sporcularımıza ve ilimize ise Türkiye İkinciliği kazandıran Esmer Taşkın’a bir kez daha teşekkür ediyor, Bizlere göstermiş oldukları desteklerinden dolayı başta; Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilimiz Murat Zorluoğlu’na, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Nevzat İnanç’a ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2018, 14:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29