Vanlı Kayakçı gümüş madalya ile döndü

Erzurum’da yapılan Uluslararası Kayaklı Koşu Yarışmalarına katılan Vanlı Kayakçı Ömer Ayçiçek 15 km erkekler kategorisinde gümüş madalyanın sahibi oldu.

Vanlı Kayakçı gümüş madalya ile döndü

 

   Türkiye Kayak Federasyonu Başkanlığı’nın Erzurum’da düzenlediği ve 15 Ülkeden sporcuların katılım sağladığı FIS (Uluslar arası Kayak Federasyonu) Kayaklı Koşu yarışmalarına katılan, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Kayak Takımı sporcularından milli kayakçı Ömer Ayçiçek iki gün süren yarışmalarda 15 km erkekler kategorisinde ilimize ikincilik madalyası kazanarak yarışmaları başarıyla tamamladı.

   6 farklı kategoride gerçekleştirilen organizasyonda 15 ülkeden toplam 128 sporcu kendi kategorilerinde şampiyon olabilmek için ter döktü.

         Erzurum’da yapılan Kayaklı Koşu yarışmalarında ilimize gümüş madalya kazandıran Milli Kayakçı Ömer Ayçiçek’in antrenörü Milli Kayak Antrenörü Halis Korkmaz yaptığı açıklamada “İlimiz adına yurt içi ve yurt dışı birçok müsabakalarda sayısız başarılara imza attık. Bu başarılardan biriside, Erzurum’da yapılan Kayaklı Koşu FIS Yarışmalarıdır. İlimiz adına katıldığımız yarışmaların birçoğunda Türkiye şampiyonluğu, İkinciliği ve üçüncülüğü elde etmenin karşılığı olarak sporcumuz Ömer Ayçiçek sergilediği üstün performansı ile Olimpiyat Kadrosuna davet edilmişti. İlimiz adına böylesi gurur verici başarılarından dolayı sporcumuzu bir kez daha tebrik ediyor. Bizlere vermiş olduğu desteklerinden dolayı il müdürümüz Nevzat İnanç beye de çok teşekkür ediyoruz” dedi.

   Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ise 15 km erkekler kategorisinde gümüş madalya ile ikinci olan Ömer Ayçiçek ve antrenörü Halis Korkmaz’ı tebrik etti.

    İnanç, “Bu güzel başarılarından dolayı antrenörümüzü ve sporcumuzu yürekten kutluyorum. İlimiz sporcuları her branşta farklı dereceler ile bizleri mutlu eden, başarılara imza atıyorlar. Milli kayakçımız Ömer Ayçiçek’te bu başarılara imza atan sporcularımızdan birisidir. İnşallah sporcumuz bu güzel başarısını Ülkemiz adına katılacağı olimpiyatlarda da sergileyecektir” ifadelerini kullandı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2017, 08:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29