Vanlı oryantiringçilerden başarılı performans…

Erzurum’da yapılan Kayakla Oryantiring Türkiye Şampiyonası’na katılan Vanlı sporcular, ilk kez katıldıkları yarışmada sergiledikleri üstün performans ve başarıları ile Türkiye Oryantiring Milli takımına seçilerek şubat ayında Bulgaristan’da düzenlenecek şampiyonada Türkiye’yi temsil edecek.

Vanlı oryantiringçilerden başarılı performans…

   Türkiye Oryantiring Federasyonu 2018 faaliyet programında yer alan ve Erzurum Kandilli Kayak Merkezinde 15 ilden, 100 sporcunun mücadele ettiği Kayakla Oryantiring Türkiye Şampiyonasına katılan, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcuları ilk kez katıldıkları yarışmada sergiledikleri üstün performans ve başarıları ile Türkiye Oryantiring Milli takımına seçildi.

   Vanlı sporcular, Şubat ayında Bulgaristan’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek.

   Erzurum Kandilli Kayak Merkezinde 100 sporcunun katılımı ile gerçekleştirilen Kayakla Oryantiring Türkiye Şampiyonasına katılan, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcularından Uğur Ayçiçek Elit Erkekler kategorisinde, Kezban Taş ise Elit Kadınlar kategorisinde birinci oldu.

    Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Kayak Antrenörü Haris Korkmaz, Van’ın bu branşta önemli bir mesafe katettiğini ve ilimiz oryantiring sporunun tüm branşları için uygun bir iklime sahip iller arasında yer aldığını belirterek, “İlimizde şimdiye kadar oryantiring branşında herhangi bir alt yapı ve yarışmalarda ilimizi temsil edecek okullarda sporcu taramaları ile performans değerlendirilmeleri hiç yapılmamış. Bizler ise ilimizde son 3 yıldır il müdürlüğümüzün destekleri bizlerin ise disiplinli ve yoğun çalışmaları sonucunda çektiğimiz zorlukların tatlı meyvesini ise bugün katıldığımız bu yarışmada iki sporcumuzun üstün bir performansları ile şubat ayında Bulgaristan’da yapılacak olan Avrupa Şampiyonası'nda ülkemizi temsil edecek milli takımımıza iki sporcumuzun da Van'dan dahil edilmiş olmasıdır. Van adına bir ilk olan bu yarışmada derece almış olmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Kayaklı Oryantiring branşında çok iyi bir takım oluşturduklarını ve aynı zamanda Van’da da bu yarışmalara ilk defa katılımın sağlandığını belirten Korkmaz,  Oryantiring branşına göstermiş olduğu ilgi ve desteklerinden dolayı başta Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz, yine bu branşımıza olan katkılarından dolayı Mehmet Baytaş hocamız olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2018, 08:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29