Vanlı Âşık Celali, kültürel etkinliğin onur konuğu…

Vanda kültürel ve sanatsal etkinliklerini aralıksız sürdüren Van Şair ve Yazarlar Birliği üyeleri bu kez de Bursa'dan gelen ‘Bursa Kitap Tahlil Gurubu’ adlı edebiyat topluluğu için Dem Meclisini kurdu. Gecenin onur konuğu ise uzun yıllardır Ankara'da yaşayan Vanlı Ozan Aşık Celali mahlaslı Celal Yenitürk oldu.

Vanlı Âşık Celali, kültürel etkinliğin onur konuğu…

         Van Masal Kafede biraraya gelen topluluk üyeleri Vanda unutulmaz bir gün yaşadı. Van Şair ve Yazarlar Birliğinin organize ettiği programda okunan kitaplar üzerinde fikir tartışmaları da yapıldı, şiirler de okundu aşıklar ise atışma yaptı.
Programda şiir okuyan şairler, Ümit Kayaçelebi,  Prof. Dr.Zeki Taştan, Doç.Dr Nurullah Ulutaş, Yaşar Adıyaman, Mustafa Işık , Ahmet Zahiroğlu Ercan Ulutaş , Ramazan Yıldırımçakar, Erkan Eryiğit ve Leyla Mihrinaz Engin  okudukları şiirler ile dinleyicilerin duygularına hitap ettiler.

 


      Daha sonra sahne alan aşıklar, Aşık Celali ( Celal Yenitürk) , Aşık Çağları ( Mehmet Akçay), bağlamaların teline dokundukça dillerinden aşık atışmaları salondakileri mest etti.

 


      Program ile ilgili açıklama yapan Bursa Kitap Tahlil Gurubu Başkanı  Şifanur Özçelik " Biz Bursa Kitap Tahlil Gurubu olarak; bir çok şehire gidip farklı insanlarla biraraya geliyoruz. Ancak bugün Vanda bizim açımızdan çok özel bir gece oldu. Mezopotamyanın tüm renklerini burada gördüğümüz için çok mutluyuz. şairler, yazarlar, aşıklar, ozanlar bize Vanda unutulmaz bir gün yaşadık. Bize bu geceyi düzenleyen Van Şair ve Yazarlar Birliği Başkanı Yaşar Adıyaman a şükranlarımı sunarım,  olurda bir gün yolunuz Bursa' ya düşerse mutlaka bekleriz , bize şeref verirsiniz" dedi.  

 


       Dem Meclisi programı ile ilgili açıklama yapan Van Şair ve Yazarlar Birliği Başkanı Yaşar Adıyaman ise "Vayab olarak ayda ortalama üç program yapıyoruz. Bugün onur konuğumuz Aşık Celali ye ve Bursa Kitap Tahlil Gurubu üyelerine gecemize renk kattıkları için teşekkür ederim" diyerek sözlerini noktaladı.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2019, 16:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29