Vanlı sporcu Türkiye birincisi…

Mersin’de düzenlenen Ateşli Silahlar Türkiye Şampiyonası’nda mücadele eden, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Atıcılık Milli Sporcusu Ahmet Bayrak, 247,4’lük derecesi ile Türkiye Birincisi oldu.

Vanlı sporcu Türkiye birincisi…

   Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu 2017 faaliyet programında yer alan ve Mersin Erdemli Atış Poligonu’nda 25 ilden, 46 kulüp ve 282 sporcunun katılımı ile gerçekleştirilen Ateşli Silahlar Türkiye Şampiyonası’nda, Van adına müsabakalara katılan, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Milli Atıcılık Sporcusu Ahmet Bayrak 50 metre Yat Yarışmasında 247,4’lük derecesi ile Türkiye Birincisi olarak Altın Madalyanın sahibi oldu.

   Bayrak, 50 metre yat ve 3X20 atışlarında Türkiye birincisi olurken, maraton branşında adeta fırtına gibi esen başarılı sporcusu Ahmet Bayrak 2 günde 3 farklı maratonda Van’a altın madalya ile döndü.

   Mersin’den Van’a Türkiye Birinciliği derecesi ile Altın Madalya kazandıran Milli Atıcı Ahmet Bayrak başarıdan dolayı mutlu olduğunu belirterek, “Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonumuz tarafından Mersin Erdemli’de yapılan ve ülkemizin 25 ilinden 282 atıcı arkadaşımızın katılımı ile gerçekleştirilen Ateşli Silahlar Türkiye Şampiyonası’na bizlerde, Van adına Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzün destekleriyle katılım sağlayarak ilimize ateşli silahlar 50 metre yat yarışmalarında 247,4’lük atış derecemiz ile ilimize Türkiye Birinciliği ve Altın Madalya kazanmanın mutluluğunu yaşamaktayız. İnşallah bu mutluluğumuza, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz tarafından geçen yıl, Nur Tatar Spor Salonumuzda açılan atış poligonumuzda yeni yetiştirdiğimiz sporcularımızın da ilimize madalya ve kupa kazandırarak taçlandırmaktır” dedi.

   Van’a Türkiye Birinciliği kazandıran, Atıcılık Milli Sporcusu Ahmet Bayrak’ı tebrik ederek başarılar dileyen Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ise “Ateşli Silahlar Türkiye Şampiyonasında ilimizi temsil eden Atıcılık Milli sporcumuz Ahmet Bayrak, Türkiye Birincisi olarak ilimize Türkiye Birinciliğinin Altın madalyasını kazandırdı. Bizlerde, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ailesi olarak sporcumuz ile birlikte ilimiz adına bu yarışmalara katılmanın ve bu yarışmalarda ise Türkiye Birincisi olmanın haklı gururunu yaşamaktayız. Atıcılık Milli Takımı Atıcılık sporcularımızdan Ahmet Bayrak'ın katkılarıyla ilimizde yaklaşık iki yıldır atıcılık branşını faal hale getirmek adına farklı proje ve çalışmalar gerçekleştirdik. İlimizde geçen yıl açılışını yaptığımız Nur Tatar Spor Salonumuzdaki atış poligonumuzu ilimizde faal hale getirdik. İlimizde faal hale getirdiğimiz atış poligonumuzdaki hedefimiz ise ilimize ve ülkemize yeni şampiyonluklar kazandıracak sporcular yetiştirmektir. İnşallah ilimizdeki atıcılık branşımızın başarı çıtasını her gün biraz daha yükseklere çıkarmaktır. Buradan son olarak, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ailesi olarak ilimiz adına kazanılan Türkiye Birinciliği ile Altın Madalyanın sahibi olan sporcumuz Ahmet Bayrak’ı bir kez daha tebrik ediyor, kendisine bundan sonraki katılacağı yarışmalarda başarılar diliyoruz” diye konuştu.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2017, 09:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER