Vanlı sporcular engeli aşıp başarılı oldular

Mersin’de yapılan İşitme Engelliler Türkiye Şampiyonası’na katılan Vanlı Judocu Fırat Yıldırım ve Gülşah Akhan, Türkiye ikincisi olmayı başarırken, bazı sporcular da başka branşlarda dereceye girmeyi başardı. Sporcular, yarışmalara zor şartlarda hazırlandığını belirtti.

Vanlı sporcular engeli aşıp başarılı oldular

      Mersin’de gerçekleşen İşitme Engelliler Yarışması’nda Van’ı en iyi şekilde temsil eden ve ikincilik elde eden Vanlı Sporcular Fırat Yıldırım ve Gülşah Akhan, yeni başarılar için çalışacaklarını söyledi.

 


        Türkiye ikinciliği ile ilgili konuşan Fırat Yıldırım ile bayanlarda ikinci olan Gülşah Akhan, hazırlık sürecinde gündüzleri üniversitede derslerine çalıştığını, akşamları ise geç saatlere kadar şampiyonaya hazırlandığını söyledi. Daha iyi şartlarda çalışmış olsaydı belki de altın madalyayı alabileceğini dile getiren Yıldırım, bu süreçte kendisini yalnız bırakmayan, kendisine inanan ailesine antrenörü Gürsel İzciyer ve Van İşitme Engelliler Spor Kulübü başkanı Aydin Türk ve yönetimine teşekkür ederek, yeni şampiyonluklar için çalışacağını söyledi.

 


     Van İşitme Engelliler Dernek Başkanı Aydin Türk ise, “Yarışmalara 4 branştan 7 sporcu ile katıldık. Bütün imkânsızlıklara rağmen gerek maddi gerekse manevi sıkıntılara rağmen yapılan judo müsabakasında 66 kg Turkiye ikincisi olan Fırat Yıldırım ve bayanlarda ise +78 kg Gülşah Akhan Türkiye ikincisi oldu. Atletizmde ise 100 metrede 4. olan Musab Gökçül yine 100 metrede 7. olan Baran Sayın, Teniste ise 6 olan Bedrettin Hamarati imkamsizliklara rağmen gösterdikleri mücadeleden dolayı canı gönülden tebrik ederim” dedi.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2019, 17:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER