Vanlı yüzücüler 77 madalya elde etti

Tecrübesizler Yüzme Yarışmalarına katılan Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Yüzme takımının minikleri, yılın ilk günlerinde düzenlenen Tecrübesizler Yüzme Yarışmalarındaki 4 farklı stilde 77 madalyanın sahibi oldu.

Vanlı yüzücüler 77 madalya elde etti

           Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından kentte ilk defa bu yıl Kapalı Olimpik Yüzme Havuzunda düzenlenen ve neredeyse tamamının ilk yarışı olan Tecrübesizler Yüzme Yarışmalarına katılan minik yüzücüler bu yarışmalar ile 2019 yılına da başarılı bir giriş yaptılar.

 

 

         4 kulüpten 157 sporcunun katıldığı Tecrübesizler Yüzme Yarışmalarına katılan, Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Yüzme Takımının minik sporcuları ilk defa katıldıkları yarışlarda fırtınalar estirerek 5-12 yaş 50mt Kelebek, Sırt, Kurbağalama ve Serbest kategorilerinde dereceye girebilmek için rakipleri ile kıyasıya yarıştılar. Müsabakalar sonunda dağıtılan toplam 95 madalyadan 25 adet birincilik, 19 adet ikincilik, 17 adet üçüncülük, 16 adet dördüncülük ve toplamda ise 77 madalyanın sahibi olan, Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Yüzme Takımı sporcuları kazanmış oldukları dereceler ile başarılarına bir yenisini daha eklemiş oldular.

 

 

        Kapalı Olimpik Yüzme Havuzunda gerçekleştirilen ödül törenine İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Yalçın Özdemir, Olimpik Yüzme Havuzu Tesis Müdürü Mustafa Iğdır ve aileler katıldı.

 

 

         Gerçekleştirilen ödül töreni sonrası açıklamalarda bulunan Kapalı Olimpik Yüzme Havuzu Tesis Müdürü Mustafa Iğdır ise yarışma ile ilgili yaptığı açıklamada; “Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz tarafından ilimizde ilk defa bu yıl düzenlediğimiz ve çok iyi sonuçlar elde ettiğimiz Tecrübesizler Yüzme Yarışmalarına ilimizin 4 kulübünden toplamda 157 sporcumuz katılım sağladı. Sporcularımız için büyük önem teşkil eden yarışmayı sorunsuz bir şekilde tamamladık. 3 yıl gibi kısa bir zaman zarfında antrenörlerimizin yoğun ve düzenli antrenmanları neticesinde ilimiz yüzme sporunda gerek bakanlık yarışmalarında gerek federasyon yarışmalarında aldığımız dereceler ile büyük mesafeler kat etti. Çocuklarımızın yüzmeye ilgi göstermeleriyle birlikte, gösterilen bu ilginin sporcu ve kulüp sayılarımızın artışına, kulüp sayılarındaki artışın ise beraberinde ilimize başarıyı getirdiğini belirtmek isterim. Van’lı yüzücülerimizin başarılarının her geçen gün arttığını bu yarışmada kazandıkları 77 madalya ile bir kez daha ortaya koymuş olduk. Bu projedeki amacımızın yüzme sporunun Van’da daha çok teşvik edilmesi ve alt tabana yaygınlaştırılması kapsamında yapılan bu yarışmalarımızın sporcularımız ve bizler için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Tecrübesizler Yüzme Yarışmalarına katılım sağlayarak ilk defa yarışan minik yüzücülerimizi, yarışlara girme cesareti göstermelerinden dolayı ayrıca tebrik eder, sporcularımıza ve hocalarımıza başarılar diliyoruz. Yüzme sporunun Van’da gelişmesinde katkılarını esirgemeyen ve bu organizasyonumuzun gerçekleşmesinde başta; Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2019, 11:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29