Vanlı Zeynep Bayçınar, Türkiye Birincisi…

İstanbul Ataköy Atletizm Salonunda yapılan Türkiye U16 Salon Atletizm Şampiyonasına katılan Vanlı atletizmci Zeynep Bayçınar 1500 Metre U16 yaş kategorisinde Türkiye Birincisi oldu.

Vanlı Zeynep Bayçınar, Türkiye Birincisi…

   Türkiye Atletizm Federasyonunun 2018 faaliyet programında yer alan ve İstanbul Ataköy Atletizm Salonunda 67 ilden, 800 sporcunun katılımı ile gerçekleştirilen, Türkiye U16 Salon Atletizm Şampiyonasına katılan, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Atletizm Sporcusu Zeynep Bayçınar 1500 metrede U16 yaş kategorisinde zorlu rakiplerini geride bırakarak altın madalyasının sahibi oldu.

   İstanbul Ataköy Atletizm Salonunda yapılan U16 Salon Atletizm Şampiyonası’nı Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın BAK, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Atletizm Federasyonu Yetkilileri, Milli Sporcular, Protokol Üyeleri ve birçok ilden katılan sporcu ve antrenörler izledi.

    Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Atletizm antrenörlerinden Enez Kaplan, U16 Salon Atletizm Şampiyonasında kazandıkları altın madalya ile birincilik kürsüsüne çıktıklarını söyleyerek, “Sezonun ilk salon deneme yarışmaları bizim açımızdan önemli oldu. Yarışların genelinde iyi bir performans sergiledik ve sporcumuz da elinden geleni yaparak altın madalya kazandı. İlimiz adına gelecek vaat eden sporcularımız arasında bulunan Zeynep Bayçınar, katıldığı yarışmalar sonucunda elde etmiş olduğu böylesi başarılı sonuçları ile federasyon yetkilerimiz tarafından da takdir gördü ve başarı dilekleri aldı. Sporcumuz ile her gün özel olarak ilgilenip, antrenmanlarını da yakından takip ediyoruz. Sporcumuzun almış olduğu derece bizler için gerçekten çok sevindirici oldu. Umarız gelecekte daha başarılı dereceler elde ederek ilimizden daha çok bahsettireceğiz” dedi. 

   Kaplan, “İlçemizde atletizm branşına vermiş olduğu desteklerden dolayı Muradiye Kaymakamımıza ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

   Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ise, “Zeynep kızımızın Türkiye Atletizm Federasyonumuz tarafından İstanbul’da yapılan ve büyük bir önem arz eden U16 Salon Atletizm Şampiyonası’nda ilimiz adına kazanmış olduğu Türkiye Birinciliği derecesi bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Bu başarı bizim için çok önemli bir başarı olup; ilimiz adına farklı illerde yarışmalara katılan bütün sporcularımıza örnek teşkil edecektir. Sporcularımızdan böyle güzel başarıların kazanıldığı haberlerini almak bizleri çok mutlu edip gururlandırıyor. Atletizmde çok istekli ve başarılı olan sporcumuz Zeynep Bayçınar, bu yarıştan da başarı ile döndü. Ayrıca bu sporcumuz ilimiz ve ülkemiz adına gelecek vaad eden sporcularımız arasındadır. Sporcumuzun kendisini ve bu başarıda emeği olan antrenörümüzü de yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2018, 09:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29