Vanlılar, çevre yolunun açılmasını istiyor

Van'da uzun zamandır gündemi meşgul eden Çevre Yolu sorunu bir türlü çözüm bulmuyor. Çevre Yolu için açıklamalarda bulunan Vanlılar sorunun biran önce çözülmesini beklerken, itirazlardan dolayı sürekli yapımı ertelenen Çevre Yolu’nun ne zaman açılacağı ise merak konusu.

Vanlılar, çevre yolunun açılmasını istiyor
Çevre Yolu hakkında önemli açıklamalarda bulunan Vanlılar, sürüncemede olan yolun biran önce açılmasını istiyor. 
 
KANAYAN YARA OLDU 
   Van’ın kanayan yarası haline gelen çevre yolu bir türlü tamamlanmazken, Vanlılar ise çevre yolunun herkes tarafından sahiplenilmesi gerektiğini söyledi.
Çevre Yolu’nun açılmasıyla birlikte Van’ın kaderinin değişeceğini belirten Vanlılar, kentin gelişmesi ve kalkınması için çevre yolunun bir an önce açılması gerektiğini ifade ettiler. Bölgede arazisi bulunanlara da seslenen Vanlılar, çevre yolunun engellenmemesi gerektiğini vurguladılar.
 
“ÇEVRE YOLUNUN BİRAN ÖNCE AÇILMASI GEREKİYOR”
   Çevre Yolu’nun Van için önemli olduğunu belirten Civan Oğuz isimli vatandaş, “Van ilimiz Doğu bölgesinde kilit bir noktada bulunuyor. Gerek sağlık açısından, gerek sanayi açısından etrafındaki  Hakkâri, Bitlis, Muş, Ağrı ve Siirt’e kadar çevre illerin ihtiyaçları Van üzerinde görülmektedir. Aynı zamanda İran’a da sınır kenti olmamız nedeniyle Türkiye’ye giriş noktasının Van olması bu konuna da gerek halkın, gerek Van nüfusunun artmasıyla Van’daki mevcut yolların bunu kaldırmadığını ve trafiğin akışını çok sıkıntıya soktuğunu görüyoruz. Gerek devletimizin, gerek vatandaşların bu konuda mutabık kalıp bir noktaya varması gerekiyor. Çevre Yolu Van ilimiz için, bölge halkı için kalkınmada büyük bir katkı sağlayacaktır. Trafik anlamında da kente ciddi bir rahatlama getirecektir. Şehir olarak mevcut yollarımız trafiği kaldırmıyor. Bunun için çevre yolunun biran önce açılması gerekiyor. Van gibi büyük bir şehrin çevre yolunun olmaması gerçekten üzücü bir durum” ifadelerini kullandı.
 
“ÇEVRE YOLUNUN AÇILMASI GEREKİYOR”
   Mehmet Babat, yıllardır sürüncemede olan Çevre Yolu’nun biran önce açılması gerektiğini belirterek, “Maalesef sürekli gündemi meşgul eden ama bir türlü çözülemeyen bir çevre yolu sorunumuz var. Çevre yolu açıldığı zaman Van’ımıza büyük katkısı olacaktır. Ama maalesef bu konuda çözüm üretilmiyor. Burada arazileri bulunan vatandaşlarla devlet arasında sorunlar var. Bu sorunların biran önce çözülmesi ve çevre yolunun açılması gerekiyor. Devletin buna bir el atmasını bekliyoruz. Trafik anlamında ciddi bir katkı sunacaktır. Şehir merkezinde çok yoğun bir trafik var. Özellikle mesai saatlerinin bitiminde yoğun bir trafik oluşuyor. Bu anlamda trafiğin çok rahatlayacağını düşünüyoruz. İpekyolu Caddesi’ndeki trafikte rahatlayacaktır. Orada da alt geçitler yapıldı fakat oda bir çare olmadı. Çevre yolunun açılması kent trafiğini rahatlatacağını düşünüyorum” dedi.
 
“ÇEVRE YOLU VAN TRAFİĞİNİ ÇOK RAHATLATIR”
   Kasım Beyazıt isimli vatandaşta Çevre Yolu’nun biran önce açılması gerektiğini söyleyerek, “Çevre yolu yıllar önce açılması gereken bir sorun. Maalesef kentimizin yolları artık trafiği kaldırmıyor. Çevre yolu Van trafiğini çok rahatlatır. En azından uluslararası giriş-çıkışlar için bağımsız bir yol olur. Van üzerinden diğer illere geçmek isteyenler bu yolları kullanabilirler. Buda Van trafiğini ciddi anlamda etkileyecektir. İlimize gelen otobüsler, kamyonlar ve bunun gibi şehir merkezine girmemesi gereken araçlar çevre yolunu kullanacaklar. Zaten büyük araçların şehre girmesi çok saçma bir şey. Biran önce sorunların çözülüp çevre yolunun hayata geçmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.
VAN BÖLGE GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2020, 01:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29