Vanlılar sahillere akın ediyor

Son günlerde kendini iyiden iyiye htiren sıcaklıklardan bunalan Vanlılar Van Gölü'ne girerek serinliyor. Sıcaklıkların gündüz 30 derecenin üstüne çıkması, vatandaşın yüzerek bu sıcaklıkları fırsata çevirmesine yol açıyor.

Vanlılar sahillere akın ediyor

            Son zamanlarda Van'da hava sıcaklıkları 30 derecenin üzerine çıkarken, birçok vatandaş Van Gölü'ne girerek ve sahillerde piknik yaparak gününü geçiriyor.

 


          Ülkedeki sıcaklıklar Van'da da hissedilmeye başlayınca vatandaşlar özellikle ağaçlık bulunan sahillere gidiyor.
Ailesiyle birlikte Gevaş'ta DSİ kampına giderek sıcaklıklardan bu şekilde kurtulmaya çalıştığını belirten Kadir Gültepe isimli vatandaş, "Hava sıcaklıkları bugünlerde çok artınca bizler de ailemizle birlikte buraya piknik yapmaya geldik. Sabah akşama kadar birçok kez göle girerek bedenimizi serin sulara bıraktık. Çocuklarımız da burada bol bol yüzdü. Yazın genelde buraya geliyoruz. Bunun nedeni burada çok sayıda ağaçlık bulunuyor. Gölgenin olmadığı sahillerde kavruluyoruz, o yüzden bizler DSİ kampına geldik. Temmuz ayına girmemizle birlikte sıcaklıklar da arttı. Van'da iki ay daha aşırı sıcaklık olur, ondan sonra Eylül ayına girilmesiyle birlikte sıcaklıklar düşer. Bizler de sahillerde piknik yapıp denizde yüzerek zamanımızı en iyi şekilde geçirmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2018, 08:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER