Vanlılardan 15 Temmuz nöbeti...

Van'da binlerce insan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin yıl dönümü olan 15 Temmuz'da caddelerde yürüyüş yaparak söz konusu günü unutmadı ve unutturmadı. Ellerinde bayraklarla sokaklara dökülen vatandaşlar, gece geç saatlere kadar uyumadı.

Vanlılardan 15 Temmuz nöbeti...

   15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla tüm ülkede olduğu gibi Van'da da binlerce vatandaş söz konusu etkinliklere katılarak, 15 Temmuz'da caddelere akın etti.

   Van'da Kurtuluş Parkı'ndan başlayan yürüyüş, Kent Meydanı alanına kadar devam etti.
Binlerce vatandaş çoluk çocuğuyla birlikte eline Türk Bayrakları alarak caddelere indi ve sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti.
Van Valiliği, Ak Parti Van İl Başkanlığı ile merkez ilçe belediyelerinin destek verdiği yürüyüş ve akabindeki etkinliklere onbinler katıldı.

    Birçok vatandaş ise araçlarına astıkları Türk Bayrakları ve Erdoğan marşları ile konvoylar oluşturdu.
Yeryüzündeki belki de en kalleş darbe girişimi olan, Pensilvanya'daki 'hoca' kılığıyla darbeyi yöneten bir teröristin talimatları ile TSK içindeki bir grubun iki yıl önce kalkıştığı darbe girişimi, dönemin Cumhurbaşkanı, şimdiki Devlet Başkanı R.Tayyip Erdoğan'ın çağrısı, halkın sokaklara dökülmesi ile başarısızlıkla sonuçlanmıştı.

   Darbe girişimi sonrası ise günlerce ülkenin tüm meydanlarında insanlar meydanları doldurmuş ve olası bir darbeye karşı nöbet tutmuştu.

   Van'da da iki yıl önce olduğu gibi 15 Temmuz 2018'de de insanlar akın akın caddelere indi ve 'Darbeye karşı omuz omuza' sloganları attı.

   Tekbirler eşliğinde caddelerde yürüyüşler yapan, onbinlerce vatandaş, kendi ülkesinde ve kendi şehrinde sanki hiç darbe girişimi olmamış, darbe olsa onlara hiçbir şey olmayacakmış gibi hareket eden hainlere inat, vatana karşı nöbette olduklarını haykırdı.
'Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez', 'Başkan Erdoğan', 'İdam isteriz' gibi sloganlar atan onbinler, gece geç saatlere kadar ellerinde bayraklarla nöbet tuttu.

    Mehter gösterileri, semazen gösterileri, protokol konuşmalarının olduğu etkinlikler, sabah namazına kadar devam etti.

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2018, 20:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER