VANSET'ten kültürel gezi etkinliği…

Faaliyetlerini Van'da sürdüren Van Sanat ve Edebiyat Topluluğu, hafta sonu düzenledikleri bir etkinlikle üyelerini Muradiye Şelalesi ve tarihî Ishak Paşa Sarayı'na götürdü.

VANSET'ten kültürel gezi etkinliği…

           Tarih ve kültür gezileri kapsamında yapılan programa, başta âşık, ozan ve şairlerden oluşan 30 kişilik VANSET üyesi katıldı.
Âşık Çağlari, Yusuf Sahik, Nurhan Atmaca, çaldıkları sazlar ve söyledikleri türkülerle toplumluluk üyelerini adeta mest ettirdi. Özellikle daha 17 Yaşında genç yaşına rağmen güzel sesiyle türkü söyleyen Cansu An güne damgasını vurdu.
Vanset üyeleri, sabah kahvaltısını Muradiye Şelalesi'nde yaptıktan sonra gittikleri İshak Paşa Sarayı'nda tarihsel bilgiler eşliğinde keyifli zaman geçirdiler.

 


          Gezi programı ile ilgili gazetemize açıklama yapan Van Sanat ve Edebiyat Topluluğu başkanı Orhan Demirtaş " Topluluğumuza bağlı üyeleri Ramazan Ayı arifesinde tarihî ve kültürel anlamda gezdirmek istedik. Bu noktada Muradiye Şelalesi ve tarihî İshak Paşa Sarayına karar verdik. Ne kadar doğru bir karar verdiğimizi sonradan çok daha iyi anladık. Çünkü tüm üyelerimizle birlikte oldukça güzel ve keyifli bir gün geçirdik. Tabi bu gezimizi yapabilme noktasında desteğini eksik etmeyen ve ulaşım sorunumuzu çözen Van Büyükşehir Belediye Başkanı Özgökçe hanımefendiye ve Eş Başkan Avcıya çok teşekkür ederim.

 


         Vanset olarak bizim Ramazan ayında da çok daha güzel programlarımız olacak, inşallah nasip olursa tüm üyelerimizi bekliyoruz, bu vesile ile bugünkü gezimize katılan herkese çok teşekkür ederim saygılar sunarım bir kusurumuz olduysa affola” dedi.
Gezi programına katılan Van Sanat ve Edebiyat Topluluğu üyesi Yusuf Sahik ise böyle güzel ve anlamlı geziyi düzenleyen Vanset Başkanı Orhan Demirtaş 'a ve başkan yardımcısı Ercan Ulutaş'a teşekkür ederek, “İnşallah bundan sonra da böyle keyifli organizasyonlarda bir arada oluruz, bu noktada seve seve bu etkinliklere katılırız” dedi.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2019, 18:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER