Vanspor'a beraberlik yetmedi:2-2

Vanspor, Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur rövanş maçında karşılaştığı Kasımpaşa ile 2-2 berabere kalmasına rağmen, kupadan elendi. Maçın ilk yarısında Kasımpaşa Haris Hajradınovic ile öne geçti, Vanspor Batuhan Er’in penaltıdan attığı golle skoru eşitledi. İlk yarı 1-1 tamamlandı. İkinci yarıda Serdar Cansu’nun golüyle skor 2-1 oldu ve maç uzatmaya gitti. İlk uzatma bölümünde Kasımpaşa İlhan ile skoru 2-2 yaparak, turu geçti.

Vanspor'a beraberlik yetmedi:2-2

                 TFF 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Vanspor, kupa maçında Süper Lig temsilcisi Kasımpaşa ile 2-2 berabere kaldı. Ancak ilk maçı 2-1 kaybeden kırmızı siyahlılar kupadan elendi.
TFF 2. Futbol Ligi Kırmızı Grupta mücadele eden Vanspor, Ziraat Türkiye Kupası 5.tur rövanş mücadelesinde Kasımpaşa ile karşılaştı.

 


            Maça taraftarlar yoğun ilgi gösterdi. Gişe önlerinde ve giriş noktalarında uzun kuyruklar oluştu.
Van Atatürk Şehir Stadyumu'nda saat 13.00'te başlayan maçta, Vanspor Taner Taşkın sorumluluğunda sahaya, Salih Şenbaş, İsmail Güner,  Batuhan Er, Cihan Özkaymak, Serdar Cansu, Samet Cantürk, M.Sıddık İstemi,  Oktay Aydın,  Şerif Doğan, Barış Sağır ve Barış Gök ilk on biri ile çıktı.

 


        Konuk Kasımpaşa ise Tayfur Havutcu teknik sorumluluğunda sahaya, Murat Can Yıldız, Uğurcan Yazğılı, Syam Habip Ben Yousseff, Harıs Hajradınovıc, Tobias Heıntz, Abdul Rahman Khalılı, Karım Hafes, Seıfeldın, İlhan Depe, Çağtay Kurualıp, Azad Toptik ve Veysel Sarı ilk on biri ile çıktı.

 


        İLK YARIDA İKİ TAKIM DA BİRER GOL ATTI
Maça konuk takım başladı.
4. Dakikada Vanspor atağında Batuhan yerde kaldı, hakem ceza alanı dışında orta noktada serbest vuruşu gösterdi. Barış Gök kullandı, ama kaleci Murat için kolay toptu.
8. Dakikada gelişen Kasımpaşa atağında İlhan ortaladı, top Haris'e gelmeden savunma uzaklaştırdı.
17. Dakikada Kasımpaşa Haris ile korner kullandı, Syam Ben Youssef dokundu, ama top auta çıktı.
21. Dakikada Vanspor gole yaklaştı Sağdan gelişen Vanspor atağında Barış Sağır'ın pasında topla buluşan Serdar Cansu ceza alanı dışında sert vurdu,  kaleci güçlükle çıkardı.
27. Dakikada Kasımpaşa direğe takıldı. Sağ kanattan gelişen atakta Haris kaleyi yokladı, direğe çarpan top oyun alanına geri döndü.

 


           32. Dakikada Kasımpaşa Tobias, İlhan, Khalili gibi oyuncuların paslaşması ile organize bir atak geliştirdi, Haris pasını çıkarmak istedi, ama Samet topu kornere yolladı.
34. dakikada Kasımpaşa golü buldu. Sağdan gelişen atakta Vanspor'lu genç İsmail'in de hatası sonucu Haris Hajradınovic fileleri havalandırdı:0-1
38. Dakikada Kasımpaşa gole yaklaştı. Tobias kaleci Salih ile karşı karşıya kaldı, aşırtma bir vuruş yaptı, savunma son anda topu paslaşarak uzaklaştırdı.
39. Dakikada Vanspor direğe takıldı. Sıddık sol kanattan ceza alanı dışında şutunu çekti, top direkten döndü.
43. Dakikada Kasımpaşa bir kez daha direğe takıldı. Tobias ile gelişen atakta Azad uzaktan kaleyi yokladı, direge çarpan top dışarı gitti.

 


          44. Dakikada Vanspor penaltı kazandı.  Soldan gelişen Vanspor atağında Batuhan yerde kaldı,  hakem penaltı noktasını gösterdi. Batuhan'ın attığı golle Vanspor skoru 1-1 yaptı.
Hakem ilk yarının bitimi için 1 dakika gösterdi.
Maçın ilk yarısı iki takımın birer golüyle tamamlandı:1-1

 


          İKİNCİ YARIDA VANSPOR, SERDAR’LA ÖNE GEÇTİ
Vanspor ikinci yarıya Cihan Özkaymak ve Tunç Murat Behram değişikliği ile başladı.
İkinci yarı başladıktan sonra Vali Mehmet Emin Bilmez ve Emniyet Müdürü Ali Karabağ da protokolde yerlerini aldı.
50. Dakikada Vanspor gole yaklaştı. Serdar Cansu korner kullandı, ceza alanı içinde oluşan karambolde Karım Seıfeldın topu uzaklaştırmak isterken savunmaya çarpan top neredeyse gol oluyordu.
53. Dakikada gelişen Kasımpaşa kontratağında Tobias ceza alanı içine girmeden savunma topu korbere yolladı.
56. Dakikada Vanspor Batuhan ile Sıddık paslaşması sonucu tehlike oluşturmak isterken,  Sıddık yerde kaldı, hakem serbest vuruş noktasını gösterdi. Batuhan direkt kaleye yolladı, baraja çarpan top kornere gitti.
60. Dakikada Vanspor golü buldu. Sıddık sol kanattan ortaladı,  Batuhan bıraktı,  Serdar Cansu penaltı noktasında vuruşunu yaptı,  kaleci önce kurtardı,  seken topu Serdar  tamamladı:2-1
61. Dakikada Kasımpaşa'da Azad yerini Ahmet Demirli'ye bıraktı.
70 ve 71. Dakikalarda Kasımpaşa direğe takıldı.
Önce Haris, ardından Ahmet'in pozisyonlarında top direğe çarptı.
72. Dakikada Vanspor'da İsmail yerini Sefa'ya bıraktı.
74. Dakikada gelişen Kasımpaşa atağında iki pozisyonda Kaleci Salih gole izin vermedi.
79. Dakikada sakatlanan Batuhan bir dakika sonra oyuna yeniden döndü, ama tekrar sakatlığı nükseden Batuhan yerini Emrah Tacir'e bıraktı.

 


         83. Dakikada Kasımpaşa'da İlhan sarı kart gördü.
86. Dakikada soldan gelişen Kasımpaşa atağında, Tobias ortaladı, ancak ceza sahası içinde kimse dokunamadı.
Hakem maçı dört dakika uzattı.
Üçüncü uzatma dakikasında Vanspor'dan Serdar sarı kart gördü.
Maçta başka gol olmadı, ilk maç da 2-1 tamamlandığından 15'er dakikalık uzatmaya gidildi.
KASIMPAŞA UZATMADA TUR ATLADI
Maçın ilk uzatma bölümüne Vanspor daha istekli başladı.
95. Dakikada Vanspor Emrah Tacir ile korner kullandı, kaleci topu yumrukla uzaklaştırdı, dönen pozisyonda Sefa kaleyi yokladı, top auta çıktı. 97. Dakikada Kasımpaşa golü buldu. Soldan yapılan ortada İlhan gelişine vurdu, top filelere gitti:2-2
99. Dakikada Vanspor'da Oktay yerini Mert'e bıraktı.
Hakem ilk uzatma bölümünü 1 dakika uzattı.15 dakikalık ilk bölüm 2-2 eşitlikle tamamlandı.
Kasımpaşa ikinci uzatma bölümünde İlhan yerini Batuhan Dıraga'ya bıraktı.
105. Dakikada Kasımpaşa'da Veysel Sarı,  sari kart gördü. Soldan kazanılan serbest vuruşu Tunç kullandı, ama kaleci aynı güzellikle kurtardı.

 


       111. Dakikada konuk takımda Tobias yerini, Emre Çetinkaya'ya bıraktı.
116. Dakikada Vanspor, Sıddık ile kaleyi yokladı, ama top üstten auta çıktı.
117. Dakikada konuk takımdan Khalili yerini Oğuzhan Özcan'a bıraktı.
Hakem son düdüğü çaldı ve Vanspor berabere kalmasına rağmen kupadan elendi.
Ercan Dülger başkanlığındaki Grup Karakobralar ve Nevzat Aslan başkanlığındaki Gölkentliler Grubu başta olmak üzere, tüm taraftarlar oynanan oyundan memnun şekilde futbolcuları tribüne çağırırken, bazı Kasımpaşaspor’lu futbolcular da formalarını taraftarlara yolladı.
Kulüp Başkanı Servet Yenitürk de tüm futbolcularını tebrik etti.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2019, 12:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER