Vanspor, Elazığspor'dan boynu bükük ayrıldı:3-1

TFF 2. Futbol Ligi Kırmızı Grupta mücadele eden Vanspor, 15. hafta maçında deplasmanda Birevim Elazığspor'la 3-1 mağlup olarak iki haftalık galibiyet serisinin ardından yeniden mağlubiyetle tanıştı. İlk yarısı 2-1 ev sahibi ekibin üstünlüğüyle tamamlanan maçın 54. Dakikasında Vanspor’lu Yakup Demir kırmızı kart gördü. Elazığspor ikinci yarıda da attığı tek golle maçı 3-1 kazandı.

Vanspor, Elazığspor'dan boynu bükük ayrıldı:3-1

   TFF 2. Futbol Ligi Kırmızı Grupta mücadele eden Vanspor, deplasmanda Elazığspor’a 3-1 mağlup olarak 24 puanla yedinci sıraya geriledi.

Elazığ Kanal 23 televizyonundan da canlı yayınlanan maç Gençlik Merkezi Sentetik Sahada oynandı.

    Söz konusu karşılaşmayı; Egemen Artun(orta), Hasan Erdoğan(yardımcı), Ertan Demirci(yardımcı) ve Murat Türkoğlu(dördüncü) hakem dörtlüsü yönetti.

   Ev sahibi Birevim Elazığspor sahaya; Ahmet Doğan, Onur Alsu, Yiğitcan Erdoğan, Murat Ceylan, Kadir Bekmezci, Ömer Yıldız, Cengizhan Akgün, Fırat Sefa Öncü, Hebat Alan, Murathan Özen ve Kadir Taşoğlu ilk onbiri ile çıktı.

    Vanspor ise Taner Taşkın teknik sorumluluğunda sahaya; Asil Kaan Güler, Barış Gök, Samet Cantürk, Yakup Demir, Şerif Doğan, Barış Sağır, Oktay Aydın, Emrah Tacir, Sefa Küpeli, M.Sıddık İstemi ve Tunç Murat Behram ilk onbiri ile çıktı.

   Karşılaşmaya konuk Vanspor başladı.

İlk dakikalarda iki takım da maçta kontrollü oynadı.

 

    İLK YARIDA 3 GOL…

6. Dakikada Vanspor’dan Barış Sağır kısa süreli sakatlık yaşadı.

14.dakikada Vanspor atağında Barış Gök ortaladı, Tunç Murat Behram kafa ile dokundu, ancak top direkten döndü.

15. dakikada Vanspor serbest vuruş kazandı, Emrah kullandı, ama top kimseye çarpmadan dışarı gitti.

21. dakikada etkili gelen Elazığspor, Ömer ile kaleyi yokladı, savunmaya çarpan top kornere gitti.

26. dakikada ev sahibi Elazığspor öne geçti. Soldan gelişen atakta Cengizhan ceza alanı içine girdi, top dışarı çıkmadan ortasını açtı, Ömer Yıldız dokundu ve takımını öne geçirdi:1-0

29. dakikada Elazığspor’da Fırat Öncü sarı kart gördü.

31. dakikada Vanspor tehlikeli geldi. Emrah Tacir savunmanın hatası ile topu alıp ceza alanı içine girdi, pasını Tunç Murat Behram’a verdi, ama hakem ofsayt olduğu gerekçesiyle bu net atağın gelişmesine izin vermedi.

33. dakikada Elazığspor farkı ikiye çıkardı. Savunmanın yaptığı hatayı affetmeyen Elazığspor Fırat ile farkı ikiye taşıdı:2-0

36. dakikada Vanspor’da Sefa Küpeli’nin yerine Batuhan Er oyuna dahil oldu.

40. dakikada Barış Sağır’a yapılan faul nedeniyle Vanspor ceza alanı dışında Emrah ile serbest vuruş kullandı, kaleci topa hakim oldu.

   43. dakikada Vanspor atağında Barış Gök yerde kaldı, hakem serbest vuruş kararı verdi. Topun başına önce Oktay Aydın ve Batuhan Er geçti, Daha sonra Batuhan topun başından ayrıldı ve serbest vuruşu Oktay kullandı. Yerden atılan şut sonucu meşin yuvarlak filelerle buluştu:2-1

Hakem ilk yarının bitimi için maçı 2 dakika uzattı.

İkinci uzatma dakikasında gelişen Vanspor atağında, M.Sıddık ceza alanı dışında pasını Batuhan’a çıkardı, Batuhan’ın vuruşunda kaleci Ahmet topu uzaklaştırdı.

Maçın ilk yarısında ev sahibi Elazığspor sahadan 2-1’lük üstünlükle ayrıldı.

 

    VANSPOR’DA YAKUP DEMİR KIRMIZI KART GÖRDÜ

  İkinci yarıya ev sahibi ekip başladı.

47. dakikada Elazığspor’da Murathan Özen sarı kart gördü.

50. dakikada Vanspor’da Barış Gök’ün atağını faulle kesen Elazığspor’lu Kadir Bekmezci sarı kart gördü.

53. dakikada Elazığspor Ömer Yıldız ile net bir golden yararlanamadı. Ömer kaleci Asil ile karşı karşıya kaldı, vuruşunda top az farkla auta çıktı.

   54. dakikada Vanspor’da Yakup Demir kırmızı kart gördü. Elazığspor atağında Ömer Yıldız’ı düşüren Yakup, hakem tarafından oyun dışına gönderildi. Vanspor böylece 10 kişi kalmış oldu.

55. dakikada Vanspor’da Emrah Tacir oyundan alındı ve İsmail Güner oyuna dahil oldu.

56. dakikada Elazığspor’dan Cengizhan sarı kart gördü.

63. dakikada ev sahibi ekipte Fırat Öncü’nün yerine İzzet Topatar oyuna dahil oldu.

64. dakikada Vanspor’da Şerif Doğan yerini Umut Koray Öz’e bıraktı.

68. dakikada Vanspor atğında Tunç Behram’a faul yapan Murat Ceylan sarı kart gördü.

   70. dakikada gelişen Elazığspor atağında Murat’ın pasında topla buluşan Yiğitcan sert vurdu, ancak top auta çıktı.

71. dakikada Elazığspor ceza alanı dışında serbest vuruş kazandı, Murat Ceylan’ın vuruşunda kaleci Asil gole izin vermedi.

76. dakikada Vanspor atağında Batuhan’ın pası ile ceza alanı içinde topla buluşan Tunç Murat dönerek vurdu, ama kaleci topa hakim oldu.

77. dakikada Elazığspor yeniden farkı ikiye çıkardı. Ev sahibi ekibin atağında Ömer Yıldız’ı düşüren Vanspor’lu Samet Cantürk, penaltıya sebebiyet verdi. Samet sarı kart görürken, penaltıyı kullanan Kadir Bekmezci skoru 3-1 yaptı.

82. dakikada Vanspor atağında ceza alanı dışında Oktay Aydın kaleyi yokladı, ama kaleci Ahmet için kolay bir toptu.

87. dakikada Elazığspor bir anda kontra atak geliştirdi. İzzet uzun bir koşudan sonra kaleci ile karşı karşıya kaldı, vuruşunu yaptı, top yan filelere çarparak dışarı gitti.

89. dakikada Elazığspor’da Kadir yerini Serdar Özbayraktar’a bıraktı.

   Hakem maçı 4 dakika uzattı.

Elazığspor’da Ömer Yıldız sarı kart gördü.

Elazığspor’da Cengizhan’ı yerine Ensar oyuna dahil oldu.

    Dördüncü uzatma dakikasında hakemin kararına tepki gösteren Vanspor’lu M.Sıddık sarı kart gördü.

Aynı dakikada Elazığspor’dan Yusuf Ensar da sarı kart gördü.

Hakem maçı bitirdi ve Vanspor sahadan 3-1’lik mağlubiyetle ayrıldı.

Alınan bu sonucun ardından Vanspor 24 puanla yedinci sıraya geriledi.

Berevim Elazığspor ise puanını 15 yaptı.

 

   BANDIRMASPOR LİDERLİĞİNİ KORUDU

   Grupta oynanan diğer karşılaşmalarda Bandırmaspor doksan dakika önde olduğu karşılaşmada, Ankara Demirspor ile 1-1 berabere kaldı ve 31 puan +16 averajla liderliğini korudu.

Tuzlaspor ise evinde Etimesgut Belediye ile 1-1 berabere kalarak 31 puan +15 averajla ikinci sıradaki yerini korudu.

   Ankara Demirspor’un 30 puanla üçüncü sırada yer aldığı grupta, evinde Sivas Belediyespor’a 1-0 mağlup olan Kırşehir Belediyespor 27 puan +7 averajla dördüncü sırada yer alırken, Bayburt Özel İdarespor ise evinde Eyüpspor’u 1-0 ile geçti ve 27 puan +3 averajla beşinci sırada yer aldı.

Kastamonuspor evinde Sakaryaspor’a 1-0 mağlup olarak 25 puanla altıncı sırada yer alırken, Elazığspor’a 3-1 kaybeden Vanspor yedinci sıraya geriledi.

   Grupta kaybeden takımlardan biri olan Kahramanmaraşspor, evinde Bodrmspor’a 2-1 yenilerek 22 puanla sekizinci sırada yer alırken, puanını 21 yapan Sakaryaspor da dokuzuncu sırada yer aldı.

Gruptaki sürpriz sonuçlardan biri Karabükspor’un puan alması oldu. Ergene Velimeşe ile 0-0 berabere kalan Karabükspor ilk puanını almış oldu.Bölge:Bişar Ulutaş

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2019, 12:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29