Vanspor, evinde puan kaybetti

Van Büyükşehir Belediyespor evinde grubun güçlü takımlarından Diyarbekirspor'la 1-1 berabere kalarak çok önemli iki puan daha kaybetti. B.B. Vanspor bu beraberlikle grupta sekizinci sıraya geriledi.

Vanspor, evinde puan kaybetti

    Bölge: Salih Deniz
   Kırmızı-Siyahlı takım sezonun belki de en çekişmeli maçında 53. dakikada Emrah Tacir’le öne geçti. Ancak rakip takım maçın bitimine 10 dakika kala eşitliği sağladı ve iki takım sahadan birer puanla ayrıldı.
     Van Büyükşehir Belediyespor Nevzat Şipal sorumluluğunda sahaya, Onur Bilgin, Ali Kuleli, Emrah Tacir, Mutlu İlengöz, Haydar Deniz, Aykut Emre Yakut, Ömer Çetinbaş, Zafer Özden, Temel Taşkın, Tahir Kurtuluş ve Fahrettin Bıyıklı ilk on biri ile çıktı.

     Diyarbekirspor ise sahaya, İhsan Turgut, Emre Tosun, Mustafa Aydoğdu, Ercüment Balıkçı, Umut Dilek, Arda Havar, Mehmet Özdıraz, Abdullah Çetin, Gökhan Köseoğlu, Vedat Budak ve Osman Bayrak ilk on biri ile çıktı.

   Taraftarların yoğun ilgi gösterdiği karşılaşmayı, rakip taraftarlar da izledi.
Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu'nun da izlediği maça B.B. Vanspor başladı.

   Karşılaşmada ilk net pozisyon ev sahibi ekipten geldi. Kaleci Onur'un hemen başlattığı atakta, Ali Kuleli sağdan çok güzel ortaladı, Ömer Çetinbaş istediği gibi vuramadı.

   15. dakikada ise bu kez Diyarbekirspor atağa kalktı. Umut'un pasında Arda ceza alanı dışında sert ve düzgün vurdu, ama top az farkla auta çıktı.
17. Dakikada gelişen Van Büyükşehir Belediyespor atağında hakem serbest vuruş verdi.  Emrah Tacir'in kullandığı serbest vuruşta top kalecide kaldı.
21. Dakikada ev sahibi takım Mutlu ve Aykut'un paylaşması ile yeni bir atak geliştirdi. Top Emrah Tacir'in önünde kaldı. Emrah rakiplerini çalımladıktan sonra vuruşunu yaptı, top az farkla üstten auta çıktı.
23. dakikada kırmızı siyahlı takım Zafer Özden ile atağa kalktı. Bu oyuncunun şık çalımları sonrası top Aykut'un önünde kaldı, vuruşunda top dışarı gitti.
Bu dakikalarda Ercan Dülger sorumluluğundaki taraftarlar desteğini artırdı.
30. dakikada Diyarbekirspor'un geliştirdiği atakta, Mustafa'nın net pozisyonunda kaleci Onur ceza sahası dışında kafa ile topu indirdikten sonra uzaklaştırdı.
31. Dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Mutlu İlengöz sarı kart gördü.
34. Dakikada gelişen Diyarbekirspor atağında, Mustafa topu ağlara yolladı, ama hakem ofsayt gerekçesiyle golü vermedi.
Bu dakikalarda iki takımın da atakları savuşturuldu.
Hakem maçı 2 dakika uzattı.
İlk yarıda iki takım da soyunma odasına 0 - 0 eşitlikle gitti.
İkinci yarıya Diyarbekirspor başladı.
46. Dakikada Van Büyükşehir Belediyespor net bir ataktan faydalanamadı. Emrah Tacir ile soldan gelişen atakta, top ceza alanında Ali Kuleli'nin önünde kaldı, Ali'nin vuruşunda top kaleciden döndü. Bu kez Aykut kaleyi düşündü, ama top savunmaya çarpıp geri döndü.
53. Dakikada B.B.Vanspor golü buldu. Zafer Özden'in pasında top Aykut'ta kaldı. Bu oyuncunun pasında Emrah topla birlikte ceza sahasına girdi. Rakiplerini şık çalımlarla geçtikten sonra güzel bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu : 1 - 0
55. Dakikada Diyarbekirspor'da oyuncu değişikliği gerçekleşti.  Ercüment çıktı yerine Fatih Ergen girdi.
61. Dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Ömer Çetinbaş yerini M.Fuat Gölbaşı'na bıraktı.
65. Dakikada Diyarbekirspor'da Abdullah Çetin sarı kart gördü.
Bu dakikalarda taraftarlar desteğini artırdı.
69. dakikada Diyarbekirspor'un atağında Umut'un net atağını kaleci Onur engelledi.
70. Dakikada Diyarbekirspor'da Arda'nın yerine Yakup Alkan girdi.
73. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor’da Ali’nin pasında cezaalanı içinde topla buluşan Fuat’ın vuruşunda top kalecide kaldı.
75. dakikada Diyarbekispor’da Umut yerini Aykut’a bıraktı.
81. dakikada Diyarbekispor durumu 1-1 yaptı. Emre’nin cezaalanı dışındaki şutunu kaleci Onur çeldi, boşta kalan topu önünde bulan Mustafa fileleri havalandırarak takımının beraberlik golünü kaydetmeyi başardı.
82. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor’da Aykut yerini İsmail’e bıraktı.
85. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor’da Ali yerini Melik’e bıraktı.
87. dakikada Diyarbekispor’da Mehmet sarı kart gördü.
88. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor ikinci gole çok yaklaştı. Melik sol kanattan topu arka direğe kesti, Fuat’ın vuruşunda kaleci topu son anda kornere çeldi. Kullanılan kornerden sonuç çıkmadı.
   90+2. dakikada Diyarbekisporspor’da kaleci İhsan topu oyuna geç sürdüğü için sarı kart gördü.
    Maçta başka gol ve önemli atak olmayınca Van Büyükşehir Belediyespor, Diyarbekirspor ile 1-1 berabere kaldı.

    Van Büyükşehir Belediyespor önümüzdeki hafta deplasmanda Ergene Velimeşespor ile karşılaşacak.
Grupta oynanan diğer karşılaşmalarda, Ankara Demirspor, deplasmanda A.24Erzincanspor’u 2-1 yenerek puanını 26’ya yükseltti ve liderlik koltuğuna oturdu.

    Geçen haftayı lider kapatan Turgutluspor ise evinde Tire 1922spor’a 1-0 yenilerek 24 puanla ikinci sıraya geriledi.
Zirvede 3 puan kaybeden takımlardan biri de Pazarspor oldu. Pazarspor deplasmanda Yeni Orduspor’a 1-0 yenilerek 24 puanla dördüncü sıraya gerilerken, Vanspor’dan puan koparan Diyarbekirspor üçüncü sıraya yükseldi.

   Deplasmanda Yeşil Bursaspor’u 1-0 yenen Darıca G.Birliği puanını 22 yaptı ve grupta beşinci sırada yer aldı.
Bu haftanın liderine yenilen A.24Erzincanspor ise 22 puanla grupta altıncı sırada bulunuyor.

   Yeni Orduspor 21 puanla yedinci, Van Büyükşehir Belediyespor da aynı puanla sekizinci sırada yer alırken, geçen haftanın liderini yenen Tire1922 ise puanını 20 yaparak dokuzuncu sırada yer aldı.

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2017, 14:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29