Vanspor, Kırşehir'i tek golle geçti

Temsilcimiz Vanspor, ilk devrenin son maçında Cumartesi günü grubun güçlü takımlarından Kırşehirspor ile deplasmanda karşılaştı. Rakibini Batuhan Er’in golüyle 1-0 mağlup eden Vanspor, aldığı galibiyetle puanını 30’a yükselterek, 30 puanlı Kırşehirspor’un üstüne çıktı ve beşinci sıraya yükseldi.

Vanspor, Kırşehir'i tek golle geçti

          TFF 2. Futbol Ligi Kırmızı Grup'ta mücadele eden Vanspor, deplasmanda Kırşehirspor'u Batuhan Er’in golüyle mağlup etmeyi başardı.
    Ahi Stadı’ndaki karşılaşma saat 13.30’da başladı.

     Maçın orta hakemi Erdem Temel, yardımcıları ise Uğur Önay ve Hüseyin Kıvanç’tı. Dördüncü hakem olarak ise Önder Turgay Demir görev aldı.

 


        Ev sahibi Kırşehir sahaya; Bekir Sevgi, Erbay Eker, Birol Parlak, Volkan Geyik, Onur Karakabak, Serhat Mermer, Emrah Dağ, Turan Yılmaz, Oğuzhan Öztürk, Ahmet Karadayı ve İsmail Düzgün ilk onbiri ile çıktı.
Vanspor ise sahaya; Salih Şenbaş, Barış Gök, Samet Cantürk, Yakup Demir, Şerif Doğan, Oktay Aydin, Barış Sağır, Serdar Cansu, Tunç Murat Behram, M.Sıddık İstemi ve Batuhan Er ilk onbiri ile çıktı.
   

      Her maçta olduğu gibi Kırşehir maçında da Vanspor taraftarları tribünlerde yerlerini aldı.
    TRT Kurdi’den canlı yayınlanan maç öncesi iki takım taraftarları ve futbolcular arasındaki kardeşlik havası dikkat çekti. Tribünlerde bulunan Kırşehir taraftarlarının ‘Van-Kırşehir kardeştir, Kırşehir’e hoş geldiniz’ pankartları açması güzel görüntüler olarak ekranlara yansıdı.

   Karşılaşmaya konuk Vanspor başladı.

 


         MAÇIN TEK GOLÜ BATUHAN’DAN GELDİ
3. dakikada Kırşehir atağa kalktı, Emrah’ın pası ile Ahmet ceza alanına girmeden ortaladı, Yakup topu uzaklaştırdı.
8. dakikada Vanspor soldan atağa kalktı. Oktay Aydın ve Barış Gök ile gelişen atakta, Tunç Murat Behram topu Serdar’a kazandırdı. Serdar ceza sahası içine girdi, ancak son anda Volkan müdahale ederek gol pozisyonunu önledi.
12. dakikada gelişen Vanspor atağında, Tunç Murat Behram rakibini geçtikten sonra kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyondu vuruşunu yaptı, top az farkla üstten auta çıktı.

 


       14. dakikada Kırşehir atağı faulle kesildi. Serbest vuruşu Serhat kullandı, ceza alanı içinde Barış Sağır topu uzaklaştırdı.
18. dakikada Kırşehir gole yaklaştı. Onur’un kullandığı kornerde, Birol kafa ile dokundu, top az farkla üstten auta gitti. Bu gol pozisyonu, bu dakikaya kadar gelişen en net pozisyondu.
20. dakikada Vanspor direğe takıldı. Serdar Cansu soldan atağı geliştirdi. Rakibini geçip ortaladı, Tunç ve Batuhan ceza sahası içinde topa dokunamadı. Savunma topu uzaklaştırmak isterken karamboldeki pozisyonda top direkten döndü, sonrasında gelişen pozisyonda savunma gol pozisyonunu savuşturdu.
22. dakikada Kırşehir atağında Ahmet ceza alanı dışında vurdu, top üstten auta çıktı.
28. dakikada Vanspor öne geçti.

 


      Sıddık İstemi kafa ile topu ceza alanı dışındaki Tunç’a kazandırdı. Tunç sol kanattaki Serdar’ı gördü. Serdar’un vuruşunda kaleci topu çıkardı, Vanspor’un golcüsü Batuhan’a sadece dokunmak kaldı:0-1
31. dakikada konuk takımdan Şerif Doğan sarı kart gördü.
40. dakikada Kırşehir atağında Oğuzhan, orta sahaya yakın bölgede Tunç’un müdahalesi ile yerde kaldı. Oyun devam etti, daha sonra hakem oyununu durdurarak, Oğuzhan’ın tedavisinin yapılmasını istedi.
43. dakikada Kırşehir gole yaklaştı. Şerif’in topu kaybetmesiyle Turan bir anda ceza alanı içine girdi, vuruşunu yaptı, top az farkla auta çıktı.

 


         Hakem ilk yarınını bitimi için 2 dakika gösterdi.
İlk yarı konuk takımın 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.
İKİNCİ YARIDA NET ATAKLAR GOLE DÖNÜŞMEDİ
İkinci yarının hemen başında, 46.dakikada Vanspor’lu Serdar Cansu’ya yaptığı faul nedeniyle Onur sarı kart gördü.
52. dakikada hakemin kararına itiraz eden Kırşehirspor’lu Ahmet sarı kart gördü.
53. dakikada Kırşehirspor’dan Turan da hakeme itirazları sonucu sarı kart gördü.
55. dakikada Kırşehirspor atağında, sol kanattan kornere yakın bölgeden serbest vuruş kazanıldı. Serbest vuruşu Serhat kullandı, ama kaleci Salih Şenbaş gole izin vermedi.

 


       57. dakikada Vanspor’da Şerif yerini Emrah Tacir’e bırakırken, Tunç ise yerini Sefa Küpeli’ye bıraktı.
61. dakikada Vanspor serbest vuruş kazandı. Topun başına Barış Sağır ve Oktay Aydın geçti. Oktay’ın vuruşunda top auta çıktı.
63. dakikada Kırşehirspor’dan Erbay ceza alanı dışından kaleyi düşündü, kaleci Salih gole izin vermedi.
66. dakikada Vanspor’dan Oktay Aydın sarı kart gördü.
67. dakikada Kırşehir gole yaklaştı. Ahmet bir anda sol kanattan ceza alanı içine girdi, vuruşunda top az farkla auta çıktı.
69. dakikada Vanspor’dan Batuhan Er sarı kart gördü.
70. dakikada Kırşehir’de Oğuzhan’ın yerine Yusuf Akbulut oyuna dahil oldu.
73.dakikada Vanspor Serdar ile atağa kalkmak isterken, faul nedeniyle bu atak gelişemedi. Serhat sarı kart gördü.
Bu dakikalarda Vanspor Teknik Direktörü Taner Taşkın sürekli kendisine ayrılan çizgileri aşarak kırmızı siyahlı oyunculara uyarılarda bulundu.
77. dakikada Kırşehirspor’dan İsmail yerini Ümir Karal’a bıraktı.
79. dakikada Vanspor gole yaklaştı. Serdar Cansu ile sağdan gelişen atakta Sefa ile Batuhan paslaşması sonrası, top ceza alanı içinde Sefa’ya gelmeden savunma topu kornere yolladı.
81. dakikada Kırşehir gole yaklaştı. Kullanılan korner atışında, Onur penaltı noktasında yükselip kafa ile dokundu, top az farkla auta çıktı.

 


       86. dakikada Vanspor’da Sıddık yerini İsmail Güner’e bıraktı.
Hakem maçın bitimi için 6 dakika uzatma gösterdi.
İlk uzatma dakikasında Vanspor’lu Emrah Tacir net bir gol kaçırdı. Savunmanın hatası ile kaleci ile karşı karşıya kalan Emrah vuruşunu yaptı, ama top auta gitti.

 


        Dördüncü uzatma dakikasında ise Kırşehir atağında Emrah Dağ vurdu, kaleci Salih net bir gol çıkardı.
Maçta başka pozisyon olmadı ve kırmızı siyahlı ekip ilk devrenin son maçını galibiyetle kapatmayı başardı.
Vanspor aldığı galibiyetle puanını 30’a yükselterek, 30 puanlı Kırşehirspor’un üstüne çıktı ve beşinci sıraya yerleşti.

     

 

    Öte yandan grupta oynanan diğer maçlarda Ankara Demirspor, deplasmanda K.Karabükspor’u 1-0 yenerek puanını 36 yaptı ve liderliğini devam ettirdi.

   Evinde Etimesgut Belediyespor’u 2-1 yenen Bandırmaspor 34 puan ve +14 averajla ikinci sıradaki yerini korurken, Eyüpspor’u 1-0 ile uğurlayan Tuzlaspor da 34 puan, +13 averajla üçüncü sırada yer aldı.

    Deplasmanda Birevim Elazığspor’u 2-0 mağlup eden Kastamonuspor 31 puanla dördüncü, Vanspor 30 puan +12 averajla beşinci sırada yer aldı. Vanspor ile aynı puana sahip Kırşehir Belediyespor ise 30 puan +7 averajla altıncı sırada bulunuyor.

   Deplasmanda Bayburt Özel İdarespor’u 2-0 yenen Sakaryaspor, puanını 30’a yükseltti ve averajla rakibinin üstünde yedinci sıraya yerleşti. Bayburt Özel İdarespor’un da aynı puanla sekizinci sırada yer aldığı grupta, deplasmanda Kahramanmaraşspor’u 4-0 yenmeyi başaran Ergene Velimeşespor, 24 puanla dokuzuncu sırada yer aldı.

    Grubun sürpriz sonuçlarından biri sondan ikinci sırada yer alan Niğde Anadolu’nun Sivas Belediyespor’u 3-0 ile geçmesi oldu. Bu mağlubiyetin ardından Sivas Belediyespor, onuncu sıraya geriledi.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2019, 13:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER