Vanspor, TFF'nin kararını bekliyor

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Vanspor’un ne zaman toplanacağı, TFF Yönetim Kurulu’nun 25 Haziran’da alacağı karara bağlı. 44 puanla grupta yedinci sırada bulunan Vanspor’un, play-off umudu da sona ermiş durumda.

Vanspor, TFF'nin kararını bekliyor

   Koronavirüs salgını nedeniyle 2. Lig’de ertelenen maçların ne zaman oynanacağı TFF’nin vereceği karara bağlı.

   25 Haziran’da toplanacak olan Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri, ligleri ya tescil edecek, ya da kaldığı yerden devam ettirecek. 

   TFF’nin alacağı karar göre hareket edecek olan Vanspor, liglerin devam etmesi halinde 27 Haziran’da Şahabettin Özarslaner Spor Tesisleri’nde toplanarak hazırlıklarına başlayacak.

   Türkiye’de normalleşme süreciyle birlikte 12 Haziran itibariyle Süper Lig ve PTT 1. Lig’de maçlar oynanmaya başlarken, 2. Lig ve 3. Lig için ise 25 Haziran’da toplanacak olan TFF Yönetim Kurulu’nun alacağı karar bekleniyor. Liglerin kaldığı yerden devam etmesi kararı çıkarsa, temsilcimiz Vanspor’un 27 Haziran’da kendi tesislerinde toplanarak topbaşı yapması bekleniyor.

 

VANSPOR BU SEZON NE YAPTI?
   Bu sezon 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden temsilcimiz Vanspor, 28 maça çıkarken, 44 puan topladı. 7. sırada yer alan Vanspor, bu sezon ligde oynadığı 28 maçta 13 galibiyet, 10 mağlubiyet ve 5 beraberlik aldı. Rakip filelere 46 gol atan Vanspor, buna karşılık kalesinde 32 gol gördü.

    Vanspor’un gol averaj ise 14. Lider ile arasında 16 puan fark bulunan Vanspor, liglerin kaldığı yerden devam etmesi halinde kalan 6 maçta 3 defa kendi sahasında, 3 defa ise deplasmanda mücadele edecek. İç sahada oynadığı maçlarda 7 galibiyet, 4 mağlubiyet ve 3 beraberlik alan Vanspor, dış sahada ise 6 galibiyet, 6 mağlubiyet ve 2 beraberlik aldı. Vanspor bu sezon %46,4 galibiyet oranı yakaladı.

 

DEVRE ARASINDA KİMLER GELDİ, KİMLER GİTTİ?
   Devre arasında büyük bir revizyona giden Vanspor, İsmail Güner, Sefa Küpeli, Sedat Komi, Asil Kaan Güler, Soner Birinci, Ufukhan Bayraktar, Şiyar Sayyiğit, Emrah Tacir ve Mert Öz Yıldırım ile yollarını ayırdı. Vanspor gönderilen futbolcuların yerine ise Enes İslam İlkin, Maksut Taşkıran, Yasin Davuş, Tarık Mayhoş, Nuri Terliksiz, Cenk Kaplan ve Mehmet Alaeddinoğlu’nu kadrosuna kattı.

 

VANSPOR’DA BU SEZON GOLLERİ KİMLER ATTI?
   Vanspor’da Batuhan Er 18 golle gol krallığı yolunda emin adımlarla ilerken, Tunç Murat Behram 7, Oktay Aydin 5, Serdar Cansu 4, Mehmet Sıddık İstemi 3, Sefa Küpeli 2, Yakup Demir 2 gol atarken, Barış Gök, Barış Sağır, Osman Torun ve Samet Cantürk’te 1’er golle Vanspor’a katkı sunan futbolcular oldu.

VANSPOR’UN KALAN MAÇLARI
   Liglerin kaldığı yerden devam etmesi halinde GMG Kastamonuspor, Elazığspor ve Kırşehir Belediyespor’u evinde konuk edecek olan Vanspor, Eyüpspor, Bayburt Özel İdarespor ve Tuzlaspor’la ile deplasmanda karşılaşacak.

Van Bölge Gazetesi:Bişar Ulutaş

Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2020, 00:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29