Vanspor'un atacağı adımlar merak konusu…

TFF 3. Futbol Ligi 2. Grupta mücadele eden B.B.Vanspor'un ikinci devrede atacağı adımlar merak konusu oldu. Taraftarlar iyi transferler yapılmasını ve ilk devredeki başarısızlığın bir an önce bertaraf edilmesi gerektiğini söylüyor.

Vanspor'un atacağı adımlar merak konusu…

    Bölge: Salih Deniz
   B.B.Vanspor, ligin ilk devresinde başarılı bir grafik çizemedi. 24 Puanla devreyi 12. Sırada tamamlayan kırmızı siyahlı ekibin, devre arası nasıl bir yol izleyeceği henüz netlik kazanmadı.
   17 Hafta süren ilk devre karşılaşmaları sonunda, 18 takımlı 2. Grupta, Pazarspor 32 puanla lider olurken, Diyarbekirspor ise 31 puanla 2. Sıraya yerleşti.
    17 Haftalık maç maratonunda, her takımın her takımı yenebilmesi sonucunda kopma yaşanmadı. Zirve ve Play Off potasında puanların birbirine çok yakın olmasından dolayı hemen hemen her hafta dengeler değişti.
17 Haftalık maç maratonun da, Lider Pazarspor ve takipçisi Diyarbekirspor en fazla galibiyet alan(9) 2 takım olurken, Kayseri Erciyesspor ise galibiyet yüzü görmeyen takım oldu.
   Grupta en çok gol atan takım 27 golle Yeni Orduspor, en çok gol yiyen takım ise 26 golle Gölcükspor oldu.

    LİDERLİK KOLTUĞUNDAKİ TAKIMLAR SÜREKLİ DEĞİŞTİ
    Grupta liderlik koltuğunun, 6 kez el değiştirmesi ise grubun ne kadar zorlu bir grup olduğunu da açıkça göstermektedir.
 18 Takımlı grupta ligin 2. Devresi 21 Ocak'da başlayacak. Yaklaşık 12 takımın hem zirve hem de Play Off şansı devam ediyor.
Ligin 2. Devresinde telafisi olmayan maçlara çıkacak olan takımlar, bunun bilincinde kadrolarını güçlendirmek için çalışmalar yürütüyor.
  İlk devresinin bitimiyle birlikte kısa bir tatil geçirecek olan takımlar, daha sonra 2. Devre kamp bölgelerinde toplanarak hem hazırlıklarını hem de transfer çalışmalarını yürütecekler.
  

     B.B.VANSPOR CEPHESİ…
   B.B.Vanspor'un cephesinde son 2 maçta alınan farklı mağlubiyetlerin sıkıntısı geçmiş değil.
Son 2 maçta kalesinde 9 gol gören ve 6 puan kaybeden B.B.Vanspor, sezona şampiyonluk parolasıyla başlamıştı. Kırmızı siyahlılar, ligin ilk devresinde bir aşağı bir yukarı sayesinde istikrarı yakalayamadı.
   17 Haftalık maç maratonunda inişli çıkışlı bir dönem yaşayan B.B.Vanspor, eline geçen birçok şansı da değerlendiremedi.
Deplasmanlar da kazanan, evinde kaybeden kırmızı siyahlılar, 17 haftalık maç maratonunda, 7 galibiyet, 7 mağlubiyet ve 3 beraberlik aldı. Rakip filelere 25 gol gönderen Vanspor, kalesinde de ise 25 gol gördü. 17 Haftalık maratonda 24 puan toplayan Vanspor, 27 puans kaybetmiş oldu.
   İlk teknik direktör, Erdoğan Yılmaz'la 8 haftalık maç maratonunda 13 puan toplayan kırmızı siyahlı ekip, 2. Teknik direktör Nevzat Şipal'e çıktığı 9 maçta 11 puan toplayabildi.
   2 Teknik adamında başarısız olduğu görünüyor. Ligin ilk devresini 24 puanla 12. Sırada tamamlayan Vanspor'un ligin 2.devresi için atacağı adımlar merak konusu oldu. Takım olarak iyi bir kadro oluşturulduğunu dile getiren taraftarlar, en büyük hatanın teknik kadro seçiminde yapıldığını, bu hatanın devre arasında düzeltilmesiyle takımın kendini bulacağını savundular.
Önümüzdeki günlerde kamp bölgesinde toplanacak olan kırmızı siyahlı ekipte, teknik kadronun değişmesiyle birlikte, birkaç futbolcuya da yol göstereceği, 2. Transfer döneminin başlamasıyla birlikte ise, kadroda eksik görülen mevkiler için adımların atılacağı gelen haberler arasında.
    Ligin 2. Devresi ilk maçında Ankara Demirspor deplasmanına gidecek olan B.B.Vanspor, ligin 2. haftasındaki Kırıkhanspor maçıyla yeniden taraftarlarıyla buluşacak.
  2. Devre 21 Ocak'ta başlayacak, 5 Mayıs'ta ise sona erecek.

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2017, 08:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29