Vanspor'un galibiyeti sevindirdi:0-3

Temsilcimiz Vanspor'un, deplasmanda Kastamonuspor'u Tunç Murat Behram'ın attığı 3 golle mağlup etmesi taraftarları olduğu gibi, futbolcular, teknik heyet, yönetim ve neredeyse Vanspor'u seven tüm cenahı sevindirdi.

Vanspor'un galibiyeti sevindirdi:0-3

    TFF 2. Futbol Ligi Kırmızı Grupta mücadele eden Temsilcimiz Vanspor, Teknik Direktör Taner Taşkın ile çıktığı ilk maçta, deplasmanda GMG Kastamonuspor’u 3-0 mağlup etti. İlk yarının sonlarına doğru Kastamonuspor’da Faruk gördüğü kırmızı kartla oyun dışı kaldı ve ev sahibi ekip maçın bundan sonraki bölümünü bir eksik oynadı.

    Söz konusu galibiyet taraftarları, teknik heyet, futbolcu, yönetim ve tüm Vanspor severleri mutlu etti.

  

    Gazi Stadı'ndaki karşılaşma saat 13.30'da başladı.

   Orta hakem Ferhan Kestanlıoğlu’nun yönettiği karşılaşmanın, yardımcı hakemliklerini Mustafa Han ve Hakan Betaş yaparken, Şevket Teker ise maçın dördüncü hakemi olarak sahaya çıktı.

   Ev sahibi Kastamonuspor sahaya; İsmail Şahmalı, Özgür İleri, İlyas Çakmak, Berkay Sefa Kara, Harun Aydın, Recep Yılmaz, Faruk Öcal, Özgür Yılmaz, Alican Karadağ, Metincan Cici ve Hakan Olkan ilk onbiri ile çıktı.

   Vanspor ise Taner Taşkın teknik sorumluluğunda sahaya; Asil Kaan Güler, Barış Gök, Samet Cantürk, Şerif Doğan, Yakup Demir, Oktay Aydın, Sefa Küpeli, Emrah Tacir, Serdar Cansu, M.Sıddık İstemi ve Batuhan Er ilk onbiri ile çıktı.

 

    İLK YARIDA GOL SESİ ÇIKMADI

   Maçın ilk net atağı Vanspor’dan geldi. 9. Dakikada gelişen atakta savunmanın hatası ile M.Sıddık İstemi bir anda kaleci ile karşı karşıya kaldı, kaleciyi çalımladı, ancak savunmadan Faruk son anda topu kornere yolladı. Bu pozisyonda kaleci İsmail kısa süreli bir sakatlık yaşadı.

  16. dakikada Kastamonuspor atağında Özgür İleri savunmadan uzak bir top çıkardı, Berkay’dan önce kaleci Asil topa sahip oldu.

19. dakikada ceza alanının dışından sağ kanatta Kastamonuspor Metincan ile serbest vuruş kullandı, Hakan’ın vuruşunda top auta çıktı.

21. dakikada Vanspor atağında Batuhan Er yerde kaldı, hakem serbest vuruşu gösterdi. Emrah Tacir kullandı, Samet’in kafa vuruşunda kaleci topu kornere yolladı.

27. dakikada rakibine yaptığı hareket nedeniyle Vanspor’lu Oktay Aydın sari kart gördü.

33. dakikada Vanspor direğe takıldı. Emrah’ın pası ile bir anda ceza alanına giren Serdar Cansu, iki savunma oyuncusunu şık çalımlarla geçti, vuruşunu yaptı, top direkten döndü. Bu dakikaya kadar maçın en net pozisyonu bu pozisyondu.

40. dakikada Kastamonuspor’da Faruk Öcal kırmızı kart gördü. Savunmada kaleci ile karşı karşıya kalacak olan Batuhan Er’i düşüren Faruk, direkt kırmızı kart gördü ve sahayı terk etti. Bu pozisyonun ardından kazanılan serbest vuruşu Sefa kullandı, barajdan seken topu Sıddık kaleye yolladı, ama top auta çıktı.

45. dakikada Vanspor’da Batuhan Er sarı kart gördü.

 

     VANSPOR İKİNCİ YARIDA ATAK OYUN SERGİLEDİ

    İkinci yarıya konuk ekip daha atak başladı.

47. Dakikada gelişen atakta Serdar Cansu ortaladı, Batuhan’dan önce savunma uzaklaştırdı.

48. dakikada Kastamonuspor atağında Berkay yerde kaldı, hakem sol çaprazdan serbest vuruşu işaret etti. Metincan kullandı, ancak ceza alanı içinde kimse dokunamadı.

54. dakikada Vanspor atağında ceza alanı sol çaprazında M.Sıddık yerde kaldı, hakem serbest vuruşu gösterdi. Bu pozisyonda Hakan sarı kart gördü. Serdar ve Oktay paslaşarak kullandı, ardından Oktay şutunu çekti, ama savunma topu uzaklaştırdı.

59. dakikada Vanspor ceza alanı dışında bir serbest vuruş daha kazandı, Emrah pasını verdi, Oktay bir kez daha kaleyi düşündü, savunmaya çarpan top oyun alanına geri döndü.

60. dakikada ev sahibi ekipte Alican yerini Hakkı’ya bırakırken, 61. Dakikada Berkay yerini Ömer’e bıraktı.

61. dakikada Kastamonuspor gol yaklaştı. Metincan korneri kullandı, Özgür Yılmaz kafa ile dokundu, top az farkla auta çıktı.

63. dakikada Vanspor penaltı bekledi. Sol kanattan gelişen atakta, M.Sıddık ceza alanı içine girdi ve kendini yerde buldu, ama hakem maçı devam ettirdi.

64. dakikada Vanspor’da Emrah Tacir’in yerine, Tunç Murat Behram oyuna dahil oldu.

73. dakikada Vanspor golü buldu. Soldan gelişen atakta Samet’in pası ile ceza alanına giren Barış Gök ortaladı, penaltı noktasında yükselen Tunç Murat kafa ile topu ağlara yolladı:0-1

77. dakikada ev sahibi ekipte İlyas Çakmak yerini Yusuf Türk’e bıraktı.

78. dakikada Vanspor’da Sefa Küpeli sarı kart gördü.

80. dakikada Tunç Murat Behram kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti. Savunmanın hatasını affetmeyen Tunç kaptığı topla kaleci ile karşı karşıya kaldı. Plase vuruşundu meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu:0-2

83. dakikada Kastamonuspor’un atağını kesen Yakup Demir kısa süreli bir sakatlık yaşadı.

87. dakikada Vanspor Tunç ile farkı üçe çıkardı. Gelişen konuk takımın atağında Sıddık sol kanattan Serdar’a çıkardı, Serdar uygun pozisyonda Tunç’u gördü. Tunç’un vuruşunda top ağlarla buluştu:0-3

89. dakikada konuk takımdan Serdar Cansu yerini Umut Koray Öz’e bıraktı.

    Hakem maçı 3 dakika uzattı.

Uzatma dakikalarında başka gol olmadı ve Vanspor uzun bir aradan sonra taraftarlarına 3 puan hediye etti.

    Vanspor aldığı galibiyetle puanını 21’e yükseltti ve yedinci sıradaki yerini korudu.

 

     GRUPTA LİDER DEĞİŞTİ

    Vanspor’un grubunda birkaç haftadır liderlik koltuğunda oturan Tuzlaspor, evinde Ankara Demirspor’a 1-0 mağlup olarak üçüncü sıraya gerilerken, liderlik koltuğuna 28 puanlı Ankara Demirspor oturdu.

   Bandırmaspor ise evinde Ergene Velimeşespor’u 2-1 yenerek 27 puan ve +14 averajla grupta ikinci sırade yer aldı.

Evinde Uşakspor’u 1-0 ile geçen Kırşehir Belediyespor 26 puanla dördüncü sırada yer alırken, evinde Etimesgut Belediyespor ile 1-1 berabere kalan Bayburt Özel İdare 24 puanla beşinci sırada yer aldı.

Grupta; Vanspor’a 3-0 mağlup olan Kastamonuspor 22 puanla altıncı sırada, Vanspor 21 puanla yedinci sırada yer alırken, deplasmanda Niğde Anadolu’yu 1-0 mağlup eden Kahramanmaraşspor 19 puanla sekizinci sırada yer aldı.

   Evinde Eyüpspor’u 1-0 mağlup eden Sakaryaspor, 17 puan +5 averajla dokuzuncu sıraya yükselirken, Elazığspor’a 2-1 mağlup olan Sivas Belediyespor 17 puan +4 averajla onuncu sırada yer aldı.

 Etimesgut Belediyespor 16 puanla onbirinci, Bodrumspor ise aynı puanla onikinci sırada yer aldı.Bölge:Bişar Ulutaş

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2019, 12:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29