Vanspor'un grubunda 14. haftaya bakış…

TFF 2. Lig Kırmızı Grupta 14 haftalık maç maratonu geride kalırken, zirvede kopma yok. Yeni lider Bandırmaspor olurken, Tuzlaspor ikinci sıraya, Vanspor ise altıncı sıraya yerleşti.

Vanspor'un grubunda 14. haftaya bakış…

        TFF 2. Lig kırmızı grupta 14 haftalık maraton geride kalırken, ilk devrenin bitimine ise 3 haftalık bir maraton kaldı.
Geride kalan 14 haftalık maratona bakıldığında Zirve ve Play Off potasında kopma yaşanmıyor. Küme düşme potasında ise Elazığspor’un kendini kurtarma mücadelesi aynen devam ederken, Eyüpspor’un kurtulma şansı var ama Niğde ve Karabükspor’un işi zor görünüyor.
Zirve de yer alan takımlar hem Şampiyonluk hem de Play Off potasında kopmamak için kıran kırana bir mücadelelerine devam ediyor.

 

  
         Grupta yaklaşık olarak 7 takımın zirve ve Play Off mücadelesi devam ediyor. İlk devre için kalan son 3 haftalık maratonda, Zirvede yer alan takımlar devreyi zirvede kapatmanın hesaplarını yapıyor.
Oynanan maçlarda alınan sonuçlara bakıldığında 3 Puanlık sistemde dengelerin değişeceğini açıkça görülüyor.
Çünkü grupta her takım her takımdan puan alabiliyor. Bu vesileyle maç kazanan takımlar üst sıralara bir adım daha yaklaşırken, kaybeden takımlar ise alt sıralara doğru inişe geçiyor.

 


          Ligde kalan son 3 haftayı özellikle zirve mücadelesi veren takımlar kayıpsız kapatmanın çalışmalarını yapıyor.
Tuzlaspor, 13. Hafta maçında evinde Ankara Demirspor’a mağlup olarak koltuğu devre etmişti. Ligin 13. Haftasında lider olan Ankara Demirspor ligin 14. Haftasında Kırşehirspor’la berabere kalmasıyla, üçüncü sıraya inerek koltuğu Bandırmaspor’a devr etti.
 İstikrarlı bir çıkışla yoluna devam eden Bandırmaspor ise ligin 14. Haftasında namağlup olarak yani grupta yenilmeyen tek takım olarak liderliği de devraldı.

 


        Grupta 2. Sıraya Tuzlaspor otururken, son 2 hafta maçlarını kazanan Vanspor ise 6. Sıraya yerleşti.
   Yeni teknik kadrosuyla önce ligde 5 hafta boyunca mağlup olmayan Kastamonuspor’u ve ardından yine ligde 9 hafta mağlubiyet yüzü görmeyen Bayburtspor’u mağlup eden Vanspor zirve için varım dedi.

 


       Ligin İlk devresinin son 3 haftasında Zirve ve Play Off potasında yer alan takımlar ligi ilk 5’de tamamlamanın mücadelesini verecekler.
 Zirvede yer alan özellikle Bandırmaspor, Ankara Demir, Vanspor, Kırşehirspor ve Tuzlaspor ilk devreyi ilk 3 de kapatmanın hesaplarını yaparken, orta sıralardaki takımlarda ise Play Off potasına yerleşme ve yaklaşma hesaplarını yapıyor.
Bu tabloya bakıldığında kalan son 3 haftalık maç maratonu kıran kırana geçecek gibi görünüyor. Grupta şu an itibariyle kopma yok. Bu ilk devrenin sonuna kadar devam edecek gibi görünüyor.

 


               Ligin 15. Hafta karşılaşmaları 1 Aralık Pazar günü oynanacak. 18 Takımın mücadele edeceği ilk 3 karşılaşma saat 13.00’te başlarken, son 6 karşılaşma ise 13.30’da başlayacak.
Lider Bandırmaspor grubun güçlü ekiplerinden Ankara Demirspor’u konuk ederken, Kırşehirspor Sivas Belediyespor’u, Tuzlaspor ise Etimesgutspor’u konuk edecek.

 


         Vanspor ise deplasmanda Elazığspor’a konuk olacak.
    1 Aralık Pazar günü deplasmanda Elazığspor’a konuk olacak olan Vanspor, 4 Aralık Çarşamba günü ise Ziraat Türkiye Kupası maçında bun kez İstanbul’da Süper lig takımlarından Kasımpaşaspor’a konuk olacak.
Bu maçın ardından Van’a dönecek olan kırmızı siyahlı ekip, 8 Aralık’da ise zirve hesapları yapan Tuzlaspor’u sahasında konuk edecek.

 


          Vanspor ligin 17. Haftasında ise Kırşehir Belediyespor’la deplasmanda karşılaşarak ilk devreyi noktalayacak.
 Vanspor’un maç tabloya bakıldığında 15 gün içinde ligde 3, kupada ise iki kez maça çıkmış olacak.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2019, 09:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER